Αύξηση κίνησης αναμένεται φέτος το Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά

Μέτρα ασφαλείας τίθενται σε εφαρμογή σταδιακά από τη Μεγάλη Δευτέρα

Σε εφαρμογή τίθενται σταδιακά από την Μεγάλη Δευτέρα τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Πειραιά εν όψει της εξόδου του Πάσχα που αναμένεται να κορυφωθεί την Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ακτοπλοϊκών εταιρειών αύξηση περίπου 5% σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιάσει  η επιβατική κίνηση για τις εορτές του Πάσχα, που φέτος συνδυάζεται και με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της γραμμών εσωτερικού  της Attica Group κ. Διονύση Θεοδωράτο, η κίνηση στην ακτοπλοΐα για τους περισσότερους προορισμούς αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ωστόσο στο σύνολό της αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση περίπου κατά 5%.

Η έξοδος των εκδρομέων προς τα νησιά του Αιγαίου αναμένεται κορυφωθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς ορισμένοι προορισμοί παρουσιάζουν ήδη πληρότητα, ενώ στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών τονίζουν ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και όλοι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν και την άλλη εβδομάδα κανονικά.

Τα νησιά που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία εμφανίζουν  τη μεγαλύτερη κίνηση για εορτές του Πάσχα είναι η Πάρος, η Σύρος, η Μύκονος,η Πάτμος και η Σαντορίνη ενώ σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της AtticaGroup η πληρότητα για τα Δωδεκάνησα για τη Μεγάλη Τετάρτη στο πρωινό δρομολόγιο αγγίζει το 100%., όπως και στο πρωινό δρομολόγιο της Μεγάλης Παρασκευής για Σύρο,Τήνο Μύκονο.

Σε Χίο και Μυτιλήνη οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 30% με 35% ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη αγγίζουν το 60%. Για τα Χανιά οι κρατήσεις για τη Μ.Τετάρτη στο 60% ενώ τη Μ.Πέμπτη το πρωινό δρομολόγιο έχει καλυφθεί κατά 60% και το βραδινό κατά 80%. Σε χαμηλότερα επίπεδα είναι οι κρατήσεις με προορισμό το Ηράκλειο όπου σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία για τη Μ.Τετάρτη είναι στο 40% και για Μ.Πέμπτη στο 50%