Η Κατερίνα Μακαβού σε μια μίνι συνέντευξη στο greekaffair.gr …”Θα ήθελα να ήμουνα 17 χρονών στο Woodstock το ΄69″.

Η Κατερίνα Μακαβού είναι τραγουδίστρια, μουσικός και τραγουδοποιός. Δισκογραφικά έχει στο ενεργητικό της δύο προσωπικούς δίσκους.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Jazz Φωνητικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών Jazz Harmony και Jazz Vocals.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με την Αμερικανίδα Soprano Heather Heliger, και μαθήματα ορθοφωνίας και σκηνικής παρουσίας με την σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας –Θράκης, Σοφία Καρακάτζα. Με τον Ισπανό σκηνογράφο Alfonso Calderon Morcilo έχει κάνει ένα κύκλο σεμιναρίων Θεατρικής Παιδείας και Κινησιολογίας.

Κατερίνα τι είναι για σένα η Θεσσαλονίκη; Και τι αναμνήσεις έχεις από την πόλη αυτή;

Είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Οπότε κατά συνέπεια και οι περισσότερες μου αναμνήσεις.

Γιατί  επέλεξες  να κατέβεις στην Αθήνα για να παρουσιάσεις τη δουλεία σου και δεν έμεινες στην Θεσσαλονίκη; Ποιες η διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δυο Μεγαλουπόλεις;

Είναι γνωστό ότι οι επιλογές για έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα στο επάγγελμά του και ειδικότερα στη μουσική, είναι περιορισμένες στη Θεσσαλονίκη. Κατά συνέπεια οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα. Ευτυχώς για μένα η Αθήνα είναι μια οικεία πόλη, αφού ερχόμουνα από μικρή πολύ συχνά για μεγάλα διαστήματα, και επιπλέον μου αρέσει και πολύ.

Πόσο διάστημα σου πήρε για να τελειώσεις το άλμπουμ «Άλλη μια ώρα» ; Και ποιοι άλλοι συνετέλεσαν σε όλο αυτό το  πλάσιμο του δίσκου για να βγει αυτό το  όμορφο αποτέλεσμα;

Η αλήθεια είναι ότι πέρασε αρκετός καιρός για το επόμενο δισκογραφικό βήμα, από τον πρώτο δίσκο «Μικρά μυστικά». Δεν ένιωθα κάποια πίεση ότι πρέπει να βγει μια δουλειά γρήγορα, και ούτως η άλλως ήταν μια παραγωγή που ανέλαβα εξ ολοκλήρου, οπότε με κάποιο τρόπο όριζα εγώ τα πράματα. Έτσι έγινε με πιο χαλαρούς ρυθμούς, με καθαρό κεφάλι, και με την επίγνωση ότι κάνω κάτι τελείως δικό μου και με δικούς μου όρους. Την ενορχήστρωση έκανε ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης Θανάσης Dzingovic, στον οποίο χρωστάω πολλά για αυτόν τον δίσκο. Στο «Άλλη μια ώρα» εκτός από δικά μου τραγούδια, συμμετέχουν στιχουργικά και συνθετικά οι: Οδυσσέας Ιωάννου, Θανάσης Dzingovic, Δημήτρης Δημητρακόπουλος και Κίμων Χαραλάμπους.

Αν είχες την επιλογή να γυρίσεις το χρόνο πίσω σε ποια εποχή θα ήθελες να μεγαλώσεις;

Θα ήθελα να ήμουνα 17 χρονών στο Woodstock το ΄69.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου στο “Σταυρό Του Νότου Plus” θα κάνεις μια και μοναδική εμφάνιση τι θα παρακολουθήσει το κοινό που θα βρεθεί εκεί;

Έστησα ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την δισκογραφία μου, επιλεγμένες διασκευές τραγουδιών που πιστεύω ότι  ταιριάζουν με το προσωπικό μου ήχο και στυλ, από Δήμο Μούτση, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Leonard Cohen, Nancy Sinatra, Annie Lennox κ.α, καθώς και κάποια καινούργια ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον δίσκο που ετοιμάζω αυτό τον καιρό.

Κλείνοντας αυτήν τη συνέντευξη Κατερίνα, μελλοντικά σχέδια υπάρχουν; Ετοιμάζεις κάτι σύντομα δισκογραφικά;

Μετά το live του Σταυρού θα ακολουθήσουν κάποιες εμφανίσεις εκτός Αθηνών, καθώς επίσης κάνω και τις ηχογραφήσεις για τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζω αυτό τον καιρό.

Συνέντευξη: Τσικορδάνος Κυριάκος