ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

17 λόγους για να να πίνετε κάθε πρωί ζεστό λεμονόνερο

17 λόγους για να να πίνετε κάθε πρωί ζεστό λεμονόνερο

Όλοι σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι κάνει καλό να πίνουμε το πρωί ένα ποτήρι χλιαρό νερό με ένα στυμμένο λεμόνι μέσα. Λίγοι όμως ξέρουν ακριβώς τις ιδιότητες και τα ευεργετικά οφέλη από αυτή την καθημερινή συνήθεια.Για την ακρίβεια τα οφέλη είναι τεράστια.

Ο χυμός του λεμονιού είναι γεμάτος από θρεπτικά συστατικά. Φλαβονοειδή, κάλιο, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, σχεδόν όλο το σύμπλεγμα βιταμίνης Β και πολλή βιταμίνη C, ίσα ίσα για να πάρετε μια ιδέα. Ο χυμός λεμονιού είναι μια από τις μεγαλύτερες ασπίδες για την υγεία ενάντια στο κοινό κρυολόγημα ενώ μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην αναδόμηση ενός ταλαιπωρημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Θέλετε να έχετε καλή υγεία και να αρρωσταίνετε σπάνια; Το greekaffair  σας προτείνει να υιοθετήσετε καθημερινά αυτή την πρωινή συνήθεια: Μόλις ξυπνήσετε και βρεθείτε στην κουζίνα, πριν φτάσετε στη μηχανή του καφέ σταματήστε στο ψυγείο, βγάλτε ένα λεμονάκι, στύψτε το σε ένα ποτήρι και προσθέστε χλιαρό προς ζεστό νερό.

Αυτό το πρωινό ρόφημα μέρα με τη μέρα συμβάλει στο χτίσιμο του ανοσοποιητικού συστήματος θωρακίζοντας την υγεία με πολλαπλούς τρόπους. Είναι ισχυρότατος σύμμαχος για την καταπολέμηση ιώσεων καθώς και του κοινού κρυολογήματος καθώς περιέχει τεράστιες ποσότητες από βιοφλαβονοειδή, κιτρικό οξύ, μαγνήσιο, ασβέστιο, ηλεκτρολύτες και πεκτίνη.

Πίνοντας λεμονόνερο με άδειο στομάχι κάνετε μια ισχυρή αποτοξίνωση από όλα τα άχρηστα υποπροϊόντα του μεταβολισμού, πράγμα που συμβάλει στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση ουδέτερου PH στο σώμα (το λεμόνι έχει πολύ αλκαλικό PH). Βοηθά επίσης άμεσα όσους έχουν θέματα με φουσκώματα, δυσπεψίες και βαρυστομαχιά.

Σας παρουσιάζουμε 17 λόγους για να να πίνετε κάθε πρωί ζεστό λεμονόνερο:

1) Απώλεια βάρους

Το λεμονόνερο θα βοηθήσει να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος, καθώς συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος. Η πηκτίνη που περιέχει το λεμονόνερο μειώνει την πείνα και καταπολεμά τις λιγούρες και έτσι σας βοηθάει να αποφύγετε το άσκοπο τσιμπολόγημα.

2) Κατακράτηση

Το λεμονόνερο βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του λεμφικού συστήματος για την αποβολή τοξινών σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι ο ιδανικός σύμμαχος για όλους όσους έχουν προβλήματα κατακράτησης υγρών.

3) Κυτταρίτιδα

Το ζεστό λεμονόνερο βοηθάει στην αποστράγγιση της λέμφου και συμβάλει στη μείωση των φλεγμονών του λιπώδους ιστού. Η λάθος διατροφή και η καθιστική ζωή, τα στενά ρούχα και το σταυροπόδι είναι μερικές από τις αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Τις περισσότερες φορές είναι φλεγμονή στο λιπώδη ιστό. Τα λιποκύτταρα όταν «νοσούν» και δεν έχουν θρεπτικά συστατικά μπορούν και αυξομειώνονται στο μέγεθός τους εώς και 60 φορές! Η πληθώρα των αντιοξειδωτικών και των θρεπτικών στοιχείων που έχει το λεμονόνερο θα συμβάλουν καταλυτικά στη μείωση των φλεγμονών.

4) Γρίπη και κοινό κρυολόγημα

Το λεμόνι υποβοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμιση των ιώσεων και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Περιέχει μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη C που είναι γνωστή για τη δράση της ενάντια στις λοιμώξεις και τις κοινές αρρώστιες.

5) Ακμή

Η κατανάλωση λεμονόνερου το πρωί σας βοηθάει στην αλκάλωση, το ανάποδο του όξινου περιβάλοντος. Το όξινο περιβάλον δημιουργείται λόγω κακής διατροφής και συνδέεται άμεσα με τη συσσώρευση τοξινών και άλλων υποπαραγώγων του μεταβολισμού που το σώμα αδυνατεί να αποβάλει με τα κόπρανα και τα ούρα, και συσσωρεύονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος με τη μορφή της ακμής.

6) Δυσκοιλιότητα

Το ζεστό λεμονόνερο το πρωϊ με άδειο στομάχι κινητοποιεί άμεσα το έντερο συμβάλοντας στις εντερικές κενώσεις και καταπολεμόντας τη δυσκοιλιότητα. Χωρίς καμία αμφιβολία το ζεστό λεμονόνερο ρυθμίζει όλο το πεπτικό σύστημα.

7) Πέτρες στα νεφρά

Τα λεμόνια περιέχουν μεγάλες ποσότητες από κάλιο το οποίο αυξάνει με τη σειρά του τα κιτρικά άλατα στα ούρα, πράγμα που εμποδίζει τη δημιουργία οξαλικών. Έτσι αποτρέπεται ο σχηματισμός λίθων και ενισχύεται η φυσική διαδικασία απομάκρυνσής του από το σώμα.

8) Πέτρες στη χολή

Μπορείτε να μειώσετε τους πόνους από τις πέτρες στη χολή πίνοντας λεμονόνερο μαζί με το φαγητό σας.

9) Γαστρο-οισοφαγίτιδα

Τα αντιόξινα χάπια σας μπορούν να αντικατασταθούν με λεμονόνερο.

10) Κολίτιδα

Το λεμονόνερο εξισορροπεί τα επίπεδα PH στο σώμα, επαναφέροντάς τα στα φυσιολογικά επίπεδα (7,30 – 7,45). Η κολίτιδα προκύπτει λόγω ανισορροπείας του PH μεταξύ όξινου και αλκαλικού στο σώμα.

11) Ινομυαλγία

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν έντονη εξάντληση λόγω ινομυαλγίας μπορούν άφοβα να πίνουν λεμονόνερο συνδυάζοντάς το με ασκήσεις γιόγκα και διατάσεις ώστε να δούν βελτίωση.

12) Πόνοι στις αρθρώσεις και πρήξιμο.

Το λεμονόνερο συμβάλει στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέως στα άκρα και κατ’ επέκταση στη μείωση των χρόνιων φλεγμονών. Είναι ένα από τα καλύτερα όπλα που προσφέρει η φύση σε άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα καθώς μειώνει αισθητά τους πόνους.

13) Φλεγμονές

Το όξινο PH του σώματος που δημιουργείται κυρίως λόγω της κακής διατροφής προκαλεί φλεγμονές στους ιστούς. Τα λεμόνια θεωρούνται πανίσχυρα αλκαλικά αντίβαρα και συγκαταλέγονται στα πιο ισχυρά όπλα ενάντια στις χρόνιες φλεγμονές.

14) Ταλαιπωρημένα νύχια

Το λεμονόνερο βοηθά αισθητά στο να σκληρύνουν τα νύχια των χεριών ενώ συμβάλει στην εξαφάνιση των λευκών στιγμάτων που εμφανίζονται κατά καιρούς.

15) Πιασμένοι μύες από την προπόνηση

Το λεμονόνερο θα σας βοηθήσει να μειωθούν αισθητά οι πόνοι και το ενοχλητικό πιάσιμο μετά από μια σκληρή προπόνηση. Μην ξεχνάτε λοιπόν, μετά την προπόνηση ένα ποτήρι νερό με στημένο λεμόνι.

16) Λιγούρα μετά το αλκοόλ.

Ως γνωστόν μετά το ποτό η όρεξη ανοίγει και τρώμε πολύ φαγητό (κυρίως junk food). Η λύση είναι παράλληλα με τα ποτά που θα πιείτε να έχετε και ένα ποτήρι σόδα με ένα στημένο λεμόνι μέσα.

17) Τροφικές δηλητηριάσεις

Το λεμονόνερο, λόγω των ισχυρών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του βοηθά σε πολλές περιπτώσεις να αποφύγετε τροφικές δηλητηριάσεις όταν η ποιότητα του φαγητού δεν είναι καλή.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλαχτα αύριο το πρωί να το δοκιμάσετε. Δεν σας αρέσουν οι ξινές γεύσεις; Προσθέστε μια μικρή κουταλιά μέλι.

Δε σας αρέσει η ιδέα της καθημερινής κατανάλωσης λεμονόνερου; Πλέον μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή συμπληρώματος. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του σταφυλιού καθώς και όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα κιτρώδη φρούτα.

Related posts

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Όσον αφορά στην τέταρτη δόση, δεν είναι απαραίτητη για τον γενικό πληθυσμό»

Newsroom

Δ.Αντωνίου διδάκτωρ μοριακής Ανοσιολογίας: Oι εμβολιασμένοι είναι μια βιολογική ωρολογιακή βόμβα ιών

Ανεπαρκής η χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης από την πολιτεία

Newsroom