ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

24% ο μέσος ορός αναπηρίας στην Ελλάδα

24% ο μέσος ορός αναπηρίας στην Ελλάδα

Eurostat: Τι ποσοστό εμφανίζει αναπηρία στην Ελλάδα;

Στα δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το ποσοστό αναπηρίας ανέβηκε δραματικά από το 10% στο 24%.

Η αδυναμία πρόσβασης και αντιμετώπισης ευπαθών ομάδων στο σύστημα υγείας ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που απέτρεψε ασθενείς, άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπήρους να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και φροντίδα.

Καλούμεθα πια, σαν κράτος υπό οικονομική επιτροπεία να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα οποία δυστυχώς δημιουργούνται ,είναι οικονομικής φύσης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα χρήματα είτε με μορφή επιδομάτων η αναπηρικής σύνταξης ξοδεύονται αποκλειστικά στην βελτίωση της ποιότητας υγείας του ατόμου με αναπηρία.Η μείωση θεραπειών είτε είναι λόγο ,έργο φυσιο η ο αριθμός των συνεδριών δυσχεραίνει ακόμα πιο πολύ την ζωή των αναπήρων και μικραίνει το προσδόκιμο ζωής.

Αν φαίνεται παράξενο κάποια ευρωπαϊκά κράτη πιο προηγμένα από εμάς όπως η Αυστρία, είναι γιατί το κράτος πρόνοια λειτουργεί σωστά καθοδηγώντας τα ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ να μην πελαγοδρομούν μόνοι δεξιά και αριστερά ρωτώντας τι και πως? Το ίδιο το κράτος με τις ουσιαστικές δομές και θεσμούς τον οδηγεί σωστά στη λύση όπως όλους τους πολίτες…

Related posts

ΑμεΑ: Αγανάκτηση για την καθυστέρηση στη δωρεάν διέλευση από τα διόδια της χώρας

Newsroom

Οι προνοιακές παροχές στα ΑμεΑ δεν θα αντιμετωπίζονται φορολογικά ως εισόδημα

Newsroom

Νέα αποδυτήρια, ντουζιέρες και πρόσβαση για ΑμεΑ σε πολυσύχναστες παραλίες των Χανίων [φωτο]

Newsroom