ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τεχνολογία & Διαδίκτυο

5 Tips για να μειώσεις τη χρήση του διαδικτύου

5 Tips για να μειώσεις τη χρήση του διαδικτύου

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο καθημερινά και για πολλές ώρες είτε για τη δουλεία μας είτε για τη ψυχαγωγία μας.

Ωστόσο, καθημερινά ξοδεύουμε υπερβολικά πολλές ώρες και πολλή ενέργεια στο διαδίκτυο, με το κινητό μας να έχει γίνει πλέον -κυριολεκτικά- η προέκταση του χεριού μας. Παρακάτω θα αναλύσουμε τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τη χρήση διαδικτύου σε καθημερινή βάση και να αισθανθούμε πιο ήρεμοι, πλήρεις και ευτυχισμένοι.

1. Εξανάγκασε τον εαυτό σου να μείνει χωρίς internet!
Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να αναγκάσεις τον εαυτό σου να βρεθεί σε συνθήκες χωρίς internet. Απενεργοποίησε το wifi από όλες σου τις συσκευές ή ιδανικά απενεργοποίησε το router σου, ώστε να μην μπεις στον πειρασμό. Εάν σου φαίνεται δύσκολο, προσπάθησε για αρχή να είσαι off-line για 30 λεπτά την πρώτη ημέρα και σταδιακά αύξησε τον χρόνο αυτό. Μην προσπαθήσεις να αποκοπείς τελείως από το διαδίκτυο για μια ολόκληρη ημέρα ή για περισσότερες από την πρώτη φορά, γιατί θα πιεστείς και θα απογοητευτείς αμέσως, αν δεν το καταφέρεις. Προσπάθησε, λοιπόν, η μετάβαση να είναι ομαλή.

2. Βγες οπωσδήποτε έξω!
Το δεύτερο βήμα, που πρέπει να καθιερώσεις, είναι το να βγαίνεις έξω. Βάλε ως στόχο τον χρόνο, που εξοικονομείς κάθε μέρα με το να είσαι off-line, να τον αφιερώνεις, για να πας έναν περίπατο, μια βόλτα με τους φίλους σου ή να δεις μια θεατρική παράσταση. Για αρχή, την πρώτη ημέρα, που θα απέχεις τελείως από το διαδίκτυο για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά, μπορείς να απολαύσεις ένα περίπατο μόνος/η σου ή με παρέα στη γειτονιά σου, χωρίς δικαιολογίες ότι δεν προλαβαίνεις.

3. Ανακάλυψε το ταλέντο / hobby σου!
Μόλις αρχίσει σιγά – σιγά να σου γίνεται συνήθεια η αποχή από το internet θα ανακαλύψεις ότι τελικά έχεις πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι φανταζόσουν. Τότε, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσεις αυτόν τον ελεύθερο χρόνο σου – όσος και αν είναι αυτός- στο να ανακαλύψεις το τί σου αρέσει να κάνεις και με ποιόν τρόπο σε ευχαριστεί να περνάς το χρόνο σου. Μπορείς, για αρχή, να πειραματιστείς με διάφορα hobbies, προκειμένου να ανακαλύψεις αυτό που σου ταιριάζει, να το εξελίξεις και ίσως στο μέλλον να μπορέσεις να το αξιοποιήσεις και επαγγελματικά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Ακόμη, είναι η ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσεις αυτό που πάντα μπορεί να ονειρευόσουν, όπως το να γίνεις τραγουδιστής, ζωγράφος κ.λπ. Να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κλίση σε κάποιον τομέα!

4. Ασχολήσου με τους ανθρώπους σου και τις σχέσεις σου!
Αφιέρωσε χρόνο – όσο περισσότερο μπορείς- στα δικά σου άτομα και στα άτομα, που αγαπάς. Δείξε έμπρακτα την αγάπη σου σε αυτά κάθε ημέρα. Ασχολήσου με τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους τη δεδομένη στιγμή. Να είσαι, δηλαδή, ουσιαστικά παρών / παρούσα εκεί για τους ανθρώπους σου. Αυτό, θα σε βοηθήσει σημαντικά στο να ελαττώσεις τη χρήση διαδικτύου από την πρώτη στιγμή, που θα το επιχειρήσεις. Με το που το πάρεις απόφαση και κανονίσεις μια συναρπαστική και διασκεδαστική έξοδο, μια εκδρομή ή μια έκπληξη στον/ στη σύντροφό σου, τα παιδιά ή τους γονείς σου, θα σοκαριστείς και εσύ μα το πόση ώρα έχεις να κοιτάξεις το κινητό σου.

5. Γίνε εθελοντής!
Σε μία περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, ο εθελοντισμός είναι ό,τι χρειάζεται ο κόσμος και η μόνη – ίσως – ελπίδα μας για το μέλλον. Πέρα από το γεγονός πως ο εθελοντισμός ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικός, να είσαι σίγουρος/η πως θα ωφελήσει σε σημαντικό βαθμό και εσένα προσωπικά. Αρχικά, θα σε αποσπάσει από την οθόνη και το σημαντικότερο όλων το συναίσθημα του να προσφέρεις και να βοηθάς άλλους, θα σε ωφελήσει τόσο πολύ ψυχικά και πνευματικά. Πλέον, ο εθελοντισμός γίνεται σε πολλούς φορείς και με διάφορους τρόπους, ακόμη και διαδικτυακά ή για λίγες συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα. Οπότε, ξεκίνα να ψάχνεις για οργανισμούς, σχολεία και εκκλησίες κοντά στο σπίτι σου και θα δεις ότι θα έχεις πολλές επιλογές.

 

 

Πηγή www.csii.gr

Related posts

ΠΡΟΣΟΧΗ: Android εφαρμογές κλέβουν τα στοιχεία σύνδεσης και τους κωδικούς πρόσβασης χρηστών στο Facebook!

Prootos

Ηνωμένο Βασίλειο: Τέλος το TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Newsroom

Παγκόσμια πρωτιά για το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και Διεθνής Αναγνώριση για τις Ψηφιακές Εφαρμογές του