ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

6 τρόποι να ξεκουράσετε, να αναζωογονήσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας αυτό το καλοκαίρι

6 τρόποι να ξεκουράσετε, να αναζωογονήσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Για πολλούς από εμάς, είναι η εποχή των διακοπών, χωρίς σχολείο, με λιγότερη και χαλαρότερη δουλειά.

Οπότε είναι η κατάλληλη εποχή για να εστιάσετε λίγο περισσότερο στη φροντίδα του εαυτού σας, ώστε να τον αποσυμπιέσετε, να τον χαλαρώσετε και να τον επαναφορτίσετε.

1. Απλά χαζέψτε το τοπίο, τον ουρανό

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η δουλειά είναι τόσο έντονη και συνεχής που παγιδευόμαστε μέσα σε αυτή. Πρέπει συνέχεια να κάνουμε κάτι και αυτό προσθέτει όλο και περισσότερη ένταση και στρες. Δοκιμάστε λοιπόν να δείτε πώς είναι να μην κάνετε απολύτως τίποτα. Πηγαίνετε για μια βόλτα στο δάσος, στην παραλία, δίπλα στο  και απλά παρατηρήστε. Ξαπλώστε και χαζέψτε τα σύννεφα. Κάντε απλά αυτό και νιώστε κατευθείαν όλη την εσωτερική ένταση να απομακρύνεται από το σώμα και το νου.

 

2. Αποσυνδεθείτε

Μείνετε αποσυνδεδεμένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα email και το διαδίκτυο. Δημιουργήστε αυτόματα μηνύματα σε επαγγελματικές περιπτώσεις. Πάρτε ένα βιβλίο και βγείτε έξω να απολαύσετε τον ήλιο. Στην αρχή θα νιώθετε τόσο εξαρτημένοι, ότι δεν θα μπορείτε να τα καταφέρετε, αλλά μετά από λίγο θα καταλάβετε γιατί είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα για τις διακοπές σας. Να ενημερώσετε τους οικείους σας ότι αν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας, μπορούν να σας παίρνουν τηλέφωνο. θα δείτε ότι είναι πολύ ευκολότερο να συγκεντρωθείτε στην οικογένεια, στους φίλους σας, στη φύση και στα χόμπι.

3. Εκτιμήστε ό,τι έχετε κάνει από την Πρωτοχρονιά μέχρι την αρχή του φετινού καλοκαιριού

Ο μισός χρόνος έχει ήδη φύγει. Και ίσως να έχετε θυμώσει κάποιες φορές με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτών των 6 μηνών. Ή να απογοητευτήκατε απ’ όσα δεν καταφέρατε να κάνετε ή από αυτά που σας συνέβησαν. Όταν συσσωρεύεται απογοήτευση, έρχεται και η ένταση και το στρες και μας τυφλώνουν, δε μας αφήνουν να δούμε τα θετικά στοιχεία, τα μικρά έστω βήματα που μπορεί να κάναμε. Πάρτε ένα διάλειμμα από όλα αυτά. Αναρωτηθείτε: Με τι μπορώ να νιώσω ευχαριστημένος/η από αυτά που κατάφερα μέχρι τώρα φέτος; Πάντα θα υπάρχει κάτι. Εκτιμήστε τα και θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

4. Υιοθετήστε αργούς ρυθμούς

Οι αργοί ρυθμοί είναι ένα στοιχείο που δεν συμπαθεί καθόλου το άγχος. Και ίσως έτσι θα αρχίσετε να είστε περισσότερο στο εδώ και τώρα, να απολαμβάνετε περισσότερο το τοπίο, τα αρώματα, τους ήχους και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας αυτό το καλοκαίρι.

5. Πείτε όχι στα «πρέπει» του καλοκαιριού

Υπάρχουν ορισμένα ύπουλα «πρέπει» στη ζωή μας και το καλοκαίρι. Και θα σας αφήσουν και αυτά κουρασμένους. Αποφύγετέ τα ρωτώντας τον εαυτό σας: «Θα έχει σημασία αυτό για μένα μετά από 5 χρόνια; Ή ακόμα και μετά από 5 εβδομάδες;» Βλέποντας τη μεγαλύτερη εικόνα, θα είναι ευκολότερο να δείτε τι είναι πιο υγιές για εσάς, τι έχει περισσότερη αξία. Θα είναι ευκολότερο απλά να χαλαρώσετε και να πείτε όχι χωρίς τύψεις.

6. Περάστε περισσότερο χρόνο, κάνοντας αυτό που αγαπάτε

Ίσως είναι το ψάρεμα; Το διάβασμα; Η ζωγραφική; Το παιχνίδι με τα παιδιά; Ό,τι κι αν είναι αυτό, σκεφτείτε πώς μπορείτε να το προσαρμόσετε μέσα στο καλοκαίρι σας και ίσως να το συνεχίσετε και τον υπόλοιπο χρόνο. Αν νιώθετε ότι επικρατεί ένα χάος στο κεφάλι σας και ότι δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τι πραγματικά αγαπάτε, κάντε μια λίστα, σκεπτόμενοι τι είναι αυτό που έχετε κάνει τον τελευταίο καιρό και σας έχει προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 

 

Related posts

ΠΟΥ: Το 2024 εκτιμάμε ότι ο πληθυσμός των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών θα είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν…

Newsroom

Προσωπικός γιατρός: «Αλαλούμ» καταγγέλλει η Ένωση Παθολόγων – Γιατί διστάζουν γιατροί να μπουν στο σύστημα

Newsroom

Πολλαπλό Μυέλωμα: H δεύτερη σε συχνότητα αιματολογική κακοήθεια παγκοσμίως

Newsroom