ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τεχνολογία & Διαδίκτυο

617.000 Έλληνες ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους για τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων!

617.000 Έλληνες ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους για τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων!

 

Για ακόμη μία φορά το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) αποδεικνύει όχι μόνο την αξιοπιστία του, αλλα και την αμεσότητα και την εγκυρότητά του, αξίες που το κατέστησαν πρώτο στην καρδιά εκατομμυρίων συμπολιτών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί η διαρρόη- Facebook, που μονοπωλεί την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας οι λογαριασμοί των χρηστών του Facebook στην Ελλάδα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν διαρρεύσει ανέρχονται σε περίπου 620.000.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρός του, Μανώλης Σφακιανάκης, όταν γνωστοποιήθηκε η συγκεκριμένη διαρροή άμεσα και πριν από όλους ενημέρωσε τους χρήστες υπογράμμισε πως ήταν χρέος της εταιρείας να ενημερώσει εγκαίρως τους χρήστες για τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων (δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί). Κάτι που επιβεβαιώνεται και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». Αντ΄ αυτού και μέχρι στιγμής από την πλευρά της εταιρείας επικρατεί μία τουλάχιστον εκκωφαντική σιωπή.

 

Σε κάθε περίπτωση το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν καταχωρούν προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο και να απευθύνονται άμεσα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για καταγγελία εάν και εφόσον θεωρούν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

 

Πηγη  csii.gr

Related posts

500 παιδιά στο Παίδων για απεξάρτηση από τα social media και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια – Συγκλονίζουν οι αριθμοί που καταγράφουν τον εθισμό

Newsroom

Κικίλιας από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: To Υπ. Τουρισμού ξεκινάει συνεργασία με τη Google για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων

Κυβερνοασφάλεια: Ποτέ δεν είναι νωρίς για να συνομιλήσεις με τα παιδιά σου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Newsroom