ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

7 βασικές – συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για το φθινόπωρο

7 βασικές – συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για το φθινόπωρο

Μετά τον ήλιο του καλοκαιριού, το δέρμα είναι «ιδιότροπο» και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η σωστή φθινοπωρινή φροντίδα θα πρέπει να περιέχει συστατικά που αναγεννούν την υδρολιπιδική ισορροπία. 

Το δέρμα που είναι κουρασμένο από την έκθεση στον ήλιο, «φωνάζει» για τα χαμένα θρεπτικά συστατικά. Τοποθετώντας κατάλληλες μάσκες ή αναζωογονητικές θεραπείες, μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα τη σωστή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων κλπ. Αυτή η διαδικασία ενδυναμώνει τις εσωτερικές δομές, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και της όψης γενικότερα. Η ανανέωση του δέρματος το φθινόπωρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανόρθωση της ομορφιάς του.

Από όλες τις εποχές, ίσως η πιο ρομαντική είναι το φθινόπωρο. Επικρατεί μια γλυκιά ηρεμία στη φύση που ντύνεται σε απίθανες κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις! Αλλά αυτό που μπορεί να φαίνεται όμορφο σε μια φωτογραφία, συχνά δεν είναι καλό για το δέρμα μας.
Κι ενώ ανυπομονούμε να φορέσουμε ξανά τα αγαπημένα μας φούτερ, μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που μας κάνει να ενεργοποιήσουμε τη θέρμανση, αρκεί για να προκαλέσει τον όλεθρο σε κάθε τύπο δέρματος.

Kάντε απολέπιση τακτικά

Για να σώσετε το δέρμα σας από το να γίνει θαμπό, άτονο και αφυδατωμένο κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, αυξήστε την απολέπιση σας σε δύο φορές την εβδομάδα.

Η τακτική απολέπιση βοηθά στην αύξηση της κυτταρικής αναγέννησης και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του επιδερμίδας που μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση οποιασδήποτε ενυδατικής κρέμας ή ορού.

Όταν επιλέγετε ένα scrub, συνιστούμε να επιλέξετε ένα με φυσικά απολεπιστικά.

 Περισσότερη ενυδάτωση ημέρα & νύχτα

Το να έχετε ένα προϊόν στο νεσεσέρ σας  που κλειδώνει την ενυδάτωση είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές περιποίησης του φθινοπώρου.

Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε οποιαδήποτε καλλυντικά που περιέχουν οινόπνευμα, καθώς αυτό το αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα σας και μπορεί να το προκαλέσει ξηρότητα και φαγούρα.

Εάν το δέρμα σας έχει χάσει τη λάμψη του, δοκιμάστε μια περιποίηση ολονύκτιας ενυδάτωσης για να θρέψετε, να επανορθώσετε και να τονώσετε τη επιδερμίδα σας. Κατά τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς απλώστε μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενυδατικούς παράγοντες μάσκα, που είναι ό,τι καλύτερο για τη φθινοπωρινή περιποίηση του δέρματος. Στη συνέχεια απλώστε την κρέμα νυκτός. Επιλέξτε μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και ενεργά συστατικά κρέμα κατά της γήρανσης. Απλώστε μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό σας, αφήνοντας την να δράσει μαγικά όλη τη νύχτα.

♦ Για ώριμες επιδερμίδες, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγουμε πιο ενισχυμένες κρέμες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προτιμήστε λοιπόν μια  παχύρρευστη κρέμα νύχτας που βοηθά στη διατήρηση του δερματικού φραγμού  και αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος.

 Βοηθήστε τα χέρια σας

Πιθανώς το πιο συνηθισμένο πρόβλημα περιποίησης σώματος για το φθινόπωρο είναι τα ξηρά, καταπονημένα χέρια. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα χέρια μας είναι συχνά εκτεθειμένα, είτε ψάχνουμε για κλειδιά είτε αγγίζουμε τα τηλέφωνά μας. Συχνά τα παραμελούμε όταν πρόκειται για τη φθινοπωρινή περιποίηση του δέρματος. Επειδή το δέρμα στα χέρια μας δεν παράγει τόσο φυσικό λάδι όσο το υπόλοιπο σώμα, αυτή η περιοχή είναι πολύ πιο επιρρεπής στην ξηρότητα, ειδικά σε πιο κρύο καιρό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φροντίσουμε τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέρη του σώματός μας!

Περιποιηθείτε τα χέρια σας όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα επιλέγοντας κρέμες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα. Επιλέξτε βιολογικά έλαια για επιπλέον μαλακτικές και συσφικτικές ιδιότητες.

 Αποκτήστε όμορφο δέρμα εκ των έσω 

Μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να μην πίνουμε αρκετό νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ξεφλούδισμα του δέρματος. Η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού την ημέρα (8 ποτήρια x 250 ml) είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τη φθινοπωρινή θαμπάδα.

Εάν δεν παίρνετε ήδη ένα βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής, το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για να ξεκινήσετε.

Ηρεμήστε την ερυθρότητα

Η ερυθρότητα μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα το φθινόπωρο για ευαίσθητους τύπους δέρματος. Για να το διορθώσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ απαλή περιποίηση δέρματος που διαθέτει αντιφλεγμονώδη δραστικά συστατικά που καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα και τις κοκκινίλες.

Επιλέξτε φυσική περιποίηση χειλιών

Όσο προχωρούμε στο φθινόπωρο και πέφτει απότομα η θερμοκρασία, τα χείλη μας υποφέρουν. Για να προστατέψετε τα σκασμένα χείλη από το κρύο, μην αποπειραθείτε να βάλετε λίγη βαζελίνη στα χείλη. Μπορεί  να είναι μια εύκολη λύση, αλλά το προϊόν αυτό δεν είναι και τόσο αθώο.

Ως υποπροϊόν από τη βιομηχανία πετρελαίου, η βαζελίνη δεν είναι συμβατή με το δέρμα μας. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα βάλσαμο για τα χείλη που περιέχει φυσικά κεριά και έλαια για την προστασία, τη θρέψη και την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων χειλιών.

 Προστατευτείτε από τον φθινοπωρινό ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τα σύννεφα, αλλά οι ακτίνες UV μπορούν ακόμα να φτάσουν και να αλληλεπιδράσουν με το δέρμα σας, καταστρέφοντας τα κύτταρα και συμβάλλοντας στην πρόωρη γήρανση. Για να αποφευχθεί αυτό, συνεχίστε να εφαρμόζετε καθημερινά την αντιηλιακή κρέμα σας με Δείκτη Προστασίας (SPF).

 

 

 

Πηγή: Naturanrg129owww.naturanrg.gr

 

 

Related posts

Κακοκαιρία Ελπίς: Σοβαρή καταγγελία Πατούλη για την ανάδοχο εταιρεία της Νέας Οδού για το κλείσιμο από τα χιόνια – Δεν έβγαλαν μηχανήματα

Ελιές: Το αντιοξειδωτικό ελληνικό τρόφιμο που νικά τη γήρανση και προστατεύει την καρδιά

Newsroom

Σκρέκας: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις ρεύματος