ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Θεολογικά & εκκλησιαστικά θέματα

7ήμερο προσκύνημα στον Πειραιά: των ιερών λειψάνων των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου και Λουκά του ιατρού

7ήμερο προσκύνημα στον Πειραιά: των ιερών λειψάνων των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου και Λουκά του ιατρού

 

Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, θα υποδεχθεί για 7ήμερο προσκύνημα, από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τα ιερά λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου και Λουκά του ιατρού, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Τα ιερά κειμήλια θα προσκομίσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ, Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με συνοδεία πατέρων.

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή των ιερών κειμηλίων στην είσοδο του Ιερού Ναού.

Από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Γέροντας Νεκτάριος τα πρωινά 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό για εξομολόγηση και σταύρωμα με το Τίμιο Ξύλο. Τα απογεύματα θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό για σταύρωμα και ομιλία στις 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών τις 7 ημέρες αυτές του προσκυνήματος, καθώς και για επικοινωνία με τον Ιερό Ναό, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού

 

 

Related posts

Πειραιώς Σεραφείμ: ”Η χάρη της Παναγίας ποτέ δεν εγκατέλειψε τον λαό”

Καιρός του ποιήσαι – 3 Στρογγυλή τράπεζα Η ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ: Η ΜΟΣΧΑ ΚΙ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πατήρ Θεοφάνης

Χιλιάδες Πατρέων κατέκλυσαν το Μοναστήρι τῆς Παναγιᾶς τῆς Γηρομομήτισσας στή μεγάλη Γιορτή Της