ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Πόλεμος Ισραήλ: Με πύραυλο χτύπησαν το ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

 Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος: Με πύραυλο χτύπησαν το ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

 

ΓΑΖΑ ΤΩΡΑ- Στόχος ισραηλινής επίθεσης φαίνεται ότι έγινε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Γάζα – Βασικός στόχος όμως ήταν η αραβική κοινότητα στη Γάζα,καταφύγιο Παλαιστινίων στην Γάζα, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το μοναστήρι. Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

ΔΗΛΩΣΗ -σοκ του Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος στην ΕΡΤ πριν λίγο για τον άνανδρο βομβαρδισμό .

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου λόγω σύγχυσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος που βρίσκεται στην Ιερά Μονή με άμαχο πληθυσμό είναι καλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της πόλης της Γάζας, έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι.

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος: «Έχουμε νεκρούς»

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», λέει αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 400 άτομα στο μοναστήρι.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΜΑΧΩΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Οι άμαχοι της Γάζας έχουν καταφύγει σε δύο μοναστήρια το ένα εκ των οποίων είναι η ιστορική Μονή του Αγίου Πορφυρίου που βομβαρδίστηκε πριν λίγο- κοντά στο νοσοκομείο Al-Ahri, το οποίο βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ – το Τελ Αβίβ το αρνείται – οδηγώντας στο θάνατο πάνω από 500 ανθρώπους.

Στην ιστορική Μονή του Αγίου Πορφύριου, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρει καταφύγιο, περίπου, 2.000 χριστιανοί. Προς στιγμήν ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων . Ο πρωτος απολογισμός κάνει λόγο για 3 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

 

Related posts

Πολεμικό κλίμα με πολεμικές δηλώσεις δημιουργεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Newsroom

Κοροναϊός: Η Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο των αλλοδαπών που προέρχονται από την Κίνα

Newsroom

Μετά την Ε.Ε. ο Ερντογάν αγνοεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Newsroom