ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Μη μας ζορίζετε

Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Μη μας ζορίζετε

Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ «στόχευσε» και πάλι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, με αφορμή τις εξορύξεις της Exxon Mobil.

 

Για συγκρουόμενα συμφέροντα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας για την ανατολική Μεσόγειο και βάζοντας στο «κάδρο» τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Κύπρο τις οποίες κάλεσε να μην.. ζορίζουν την Τουρκία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στα ενεργειακά και τις κινήσεις των πλοίων του στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας ότι οι έρευνες και τα γεωτρύπανα δεν θα περιοριστούν στα σημεία όπου βρίσκονται προς το παρόν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι, οι Αμερικανοί δε θα έχουν αντίρρηση, αρκεί να μην πάνε τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή των δικών τους, δηλαδή στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο της Exxon Mobil.

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ», είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε”».

«Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε “μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε”», κατέληξε.

Related posts

Σαμπάχ: “Να μην ανοίξετε πρώτοι πυρ” η εντολή που δόθηκε στο τουρκικό ναυτικό

Newsroom

Οι Έλληνες της Διασποράς ιδρύουν κόμμα!

Newsroom

Goldman Sachs: Αναμένουμε 6 εκατ. ανέργους στις ΗΠΑ μέσα σε μια εβδομάδα