Κοινοποιείστε το άρθρο

Α. Εξαδάκτυλος – Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Υπερβολή το μάσκες παντού» (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Δευτέρας, δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια της τήρησς των μέτρων, προκειμένου να υπάρξουν και τα καλά αποτελέσματα.

 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρατηρείται στις πλατιές της Αττικής, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «οπουδήποτε βλέπουμε εικόνα συνωστισμού, έχουμε κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν τον συνωστισμό, και όταν αυτό δεν γίνεται, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη».

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι μπορεί να φτάσουμε ακόμη και τα 1.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, ο ίδιος είπε ότι «η εκτίμηση αυτή είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ περισσότερο.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν αντιδράσουμε και αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον ιό, θα δούμε νούμερα που δεν τα διανοούμαστε καν. Αλλά λαμβάνονται μέτρα και εφόσον λαμβάνονται έγκαιρα και τηρούνται πιστά, θα δούμε τα νούμερα να αποκλιμακώνονται» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει καθολική, υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο κόκκινο, είμαστε στο πορτοκαλί. Μάσκα παντού σημαίνει μια υπερβολή, ότι κάποιος που θα πάει μόνος του το κατοικίδιό του βόλτα πρέπει να φοράει μάσκα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Αν όμως κινείται σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, τότε υπάρχει λόγος».

 

«Θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί. Στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουμε περισσότερα εμβόλια από ό,τι πέρυσι» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δείτε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο