ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΥγεία

Α.Λινού: «Καλύτερα να μέναμε στην ύπαιθρο παρά στα σπίτια μας»!

Α.Λινού: «Καλύτερα να μέναμε στην ύπαιθρο παρά στα σπίτια μας»!

Μπορεί το σχέδιο της «κυβέρνησης λοιμωξιολόγων» εδώ και αρκετό καιρό να είναι να κλείσουν τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, όμως έναν χρόνο μετά δεν δείχνει να έχει επιτυχία.

Μάλιστα και η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων παραδέχθηκε πως είναι καλύτερο να είμαστε έξω, παρά μέσα.

«Όντως η μεγάλη διασπορά βρίσκεται στους κλειστούς χώρους με την συνύπαρξη πολλών ανθρώπων, οι οποίοι ταυτόχρονα δεν αερίζονται σωστά. Στον εξωτερικό χώρο η κυκλοφορία των ανθρώπων, είτε με αυτοκίνητα, είτε πεζή, είναι μικρότερος εάν και πρέπει να τηρείται και εκεί η απόσταση των δύο μέτρων και η χρήση μάσκας. Αλλά σαφώς ο εξωτερικός χώρος και η μεταφορά των δραστηριοτήτων από τον εσωτερικό χώρο στον εξωτερικό χώρο με την τήρηση της απόστασης και τη χρήση μάσκας είναι καλύτερο».

Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Υπάρχει τεράστια διασπορά και κανένα μέτρο στα ΜΜΜ. Ο κλειστός χώρος είναι χειρότερος από τον εξωτερικό. Σαφώς αν μπορούσαμε να μένουμε όλοι στην ύπαιθρο και όχι στα σπίτι μας θα ήταν καλύτερο».

Όλη η παρέμβαση της Αθηνάς Λινού, η οποία μίλησε μαζί με του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, Απόστολο Βανταράκη και Κωνσταντίνο Φαρσαλινό: 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

15 κανόνες για ασφαλή κολύμβηση

Newsroom

Δικαστική δικαίωση των απολυμένων στα λιπάσματα Καβάλας

Newsroom

Μητσοτάκης: Η χώρα βγαίνει από την πανδημία με νέα όπλα – Η τρικυμία θα είναι μεγάλη και παγκόσμια

Newsroom