Κοινοποιείστε το άρθρο

Α.Πελώνη: «Δεν θα επιτρέψουμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις»!

Ήταν αναμενόμενο πως η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

 

Η Α.Πελώνη είπε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα»

Ενώ πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής», επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα υπάρξει διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα.

Οι προθέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν από τους «ειδικούς», που συνεδριάζουν στις 10:00 το πρωί και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, πάντως, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, αν και αναγνώρισε την ανάγκη των πολιτών να ξεφύγουν και να φύγουν από τις πόλεις ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού, σημείωσε πως η μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές με άλλο φορτίο ίσως να τις επιβαρύνει. «Άλλο η Αθήνα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ΕΣΥ», σημείωσε .

Προανήγγειλε ελέγχους στα διόδια ακριβώς για να μην υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νομό.

Για τις εκκλησίες και το Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο. Η κατεύθυνση όπως είπε είναι να κάνουμε Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους.

Αναφορικά την Κυριακή του Πάσχα, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι στα σπίτια θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι δύο οικογένειες

 

Σχολεία: Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα δημοτικά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

 

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

 

 

What’s your Reaction?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο