ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ομογένεια

Αδελαΐδα: «Ελλήνων Χώματα» μια λαμπρή μουσικοχορευτική παράσταση για τις χαμένες πατρίδες

Αδελαΐδα: «Ελλήνων Χώματα» μια λαμπρή μουσικοχορευτική παράσταση για τις χαμένες πατρίδες

 

Οι χορευτές της Ακαδημίας Χορού της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας  αποθεώθηκαν από το κοινό που παρακολούθησε την μουσικοχορευτική παράσταση «Ελλήνων Χώματα» στο κατάμεστο θέατρο Royalty το Σάββατο 13 Μαΐου στην Αδελαΐδα.

 

Το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα «Ελλήνων Χώματα», τα είχε όλα: νοσταλγία, συγκίνηση, και τα χρώματα και ήχους των χαμένων πατρίδων. Ήταν μια λαμπρή γιορτή της ζωντανής κουλτούρας μας που κάποτε βασίλεψε σε εκείνα τα εδάφη και μας ακολουθεί μέχρι σήμερα

Η παράσταση που παρουσίασε η Ακαδημία Χορού της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας ήταν μια σύντηξη μουσικής, τραγουδιού, χορού και ιστορικών αναφορών, προβάλλοντας πολιτιστικά και ιστορικά τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Κύπρο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία, την Κωνσταντινούπολη και την Ήπειρο.

Πάνω από 70 χορευτές με παραδοσιακές στολές πήραν μέρος, με τη συμμετοχή 15 μουσικών από Αδελαΐδα και άλλες Πολιτείες, ταξιδεύοντας το κοινό στα βάθη της ιστορίας.

Εκτός από την Ακαδημία Χορού, στην παράσταση συμμετείχαν χορευτές της Κυπριακής Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας και της Ποντιακής Αδελφότητας Νοτίου Αυστραλίας.

Την παράσταση πλαισίωσαν επίσης συγκινητικά βίντεο και ιστορικές φωτογραφίες που αποθανάτιζαν τον πόνο του πολέμου και του ξεριζωμού τον οποίο βίωσαν χιλιάδες Έλληνες εκείνες τις εποχές.

Τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση: ο Έλληνας Πρόξενος στην Νότια Αυστραλία κ. Γεώργιος Ψιάχας, η κα Ειρήνη Πνευματικού Μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολυπολιτισμικότητας και Υπουργό Τουρισμού κα Ζωή Μπέττισον, ο κ. Στάθης Γεωργανάς Ομοσπονδιακός Βουλευτής Περιφέρειας Αδελαΐδας, ο Καθηγητής Ανδρέας Ευδοκίου Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας και η κα Νάζαρεθ Τσίσολμ, Πρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας Νοτίου Αυστραλίας

 

 

 

 

Πηγη ertnews.gr

Related posts

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου πάει για ρεκόρ εισιτηρίων στη Μελβούρνη

Newsroom

Λαμπρός Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ

Πατήρ Θεοφάνης

Νομική Αναγνώριση Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στην Ισλανδία

Πατήρ Θεοφάνης