ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Με αφορμή τα 61 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη διοργανώνουν μουσικολογοτεχνική βραδιά με επίκεντρο το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Οι Αδερφοφάδες», στις 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος).

 

Η Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχος των έργων του και διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, η οποία έχει επιμεληθεί τη διασκευή του έργου, θα απαγγείλει αποσπάσματά του. Η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ένα τραγούδι του Γιώργου Καγιαλίκου σε στίχους Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, καθώς και ελληνικά και ξένα παραδοσιακά, με συνοδεία πιάνου από τη Δήμητρα Κακάκη.  

 

Το βιβλίο «Οι Αδερφοφάδες», με υπότιτλο «Θέλει, λέει, να ‘ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!», συγκινεί και συγκλονίζει με την τραγική σκιαγράφηση μιας από τις πιο επίπονες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας, του εμφυλίου πολέμου. Μέσα από τη ματιά του Νίκου Καζαντζάκη, όλοι δεινοπαθούν από τις συνέπειες του εμφυλίου, καθώς τα προηγουμένως διακριτά όρια μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ του δολοφονημένου Άβελ και του αδερφοκτόνου Κάιν, ολοένα θολώνουν και αφανίζονται, με το εναγώνιο ερώτημα να αιωρείται συνεχώς: ποιος είναι ο Κάιν και ποιος ο Άβελ;

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος

Παρασκευή 5.10.2018

Ώρα έναρξης 20:30

 

Είσοδος ελεύθερη – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Δευτέρα – Παρασκευή 9:30 – 17:00

210 36.42.829 και 210 36.28.129

 

Related posts

Το θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν σας προσκαλεί να ανταλλάξετε εορταστικές ευχές

Ιλισσός: Πως το κατέστρεψαν το ιερό ποτάμι της Αρχαίας Αθήνας;

Παρουσίαση του κινήματος «Τake Me Home» για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα