Κοινοποιείστε το άρθρο

Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον Θεό

Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να περνούμε το χρόνο μας εστιαζόμενοι στον Θεό . Κάποιοι το ονομάζουν “ησυχασμός.” Άλλοι το ονομάζουν “αφοσίωση,” γιατί αυτό το χρόνο εμείς αφιερώνουμε τον εαυτό μας στον Θεό.

Σε μερικούς αρέσει να αφιερώσουν το χρόνο αυτό νωρίς το πρωί ,ενώ σε άλλους το βράδυ.

Δεν έχει σημασία πως ονομάζετε αυτό το χρόνο, ούτε πότε τον έχετε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τον περνάτε τακτικά με τον Θεό. Τι συμπεριλαμβάνει χρόνος μας με τον Θεό;

(Α) Προσευχή. Η προσευχή είναι απλή συνομιλία με τον Θεό. Πες στον Θεό όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου. Αιτήσου από Αυτόν να σου χαρίσει σοφία, καθοδήγηση και ότι σου είναι απαραίτητο. Πες στον Θεό πόσο τον αγαπάς και πόσο εκτιμάς αυτό που κάνει Αυτός για σένα. Αυτή είναι η προσευχή.

(β) Ανάγνωση της Βίβλου.Εκτός της διδαχής της Βίβλου στην Εκκλησία και στο Κυριακάτικο σχολείο, πρέπει να μελετάς την Βίβλο και μόνος σου. Στην Αγία Γραφή υπάρχει όλο αυτό που πρέπει να ξέρεις για να έχεις μια πετυχημένη χριστιανική ζωή. Η Αγία Γραφή περιέχει οδηγίες του Θεού πώς να λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις, πώς να γνωρίζεις την θέληση του Θεού, πώς να υπηρετείς τους άλλους και πώς να ωριμάζεις πνευματικά. Η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού για μας.

Η Αγία Γραφή είναι κατά βάση γραπτή εντολή του Θεού πώς να ζήσουμε με τρόπο ο οποίος είναι αρεστός σε Αυτόν και με τον οποίο εμείς είμαστε ικανοποιημένοι.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο