ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφητεία : «Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος» Κατάρ(α) για την ανθρωπότητα

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφητεία : «Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος» Κατάρ(α) για την ανθρωπότητα.

Η τρομοκρατία είναι ΚΑΤΑΡ(α) για την ανθρωπότητα. Η Παγκοσμιοποίηση κτυπάει την παγκοσμιοποίηση για να προκαλέσει ΣΟΚ στον πλανήτη.

Το Κατάρ έχει μόνο 48 ώρες για να λύσει τις διαφορές του διότι μετά θα αρχίσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα επηρεάσουν την γύρω περιοχή –πρακτορείο Sputnik.

Το ΚΑΤΑΡ είναι στο τέλος του «μονοπατιού του θανάτου» που συμπεριλαμβάνει τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, την διώρυγα του Σουέζ και τα Στενά του Ορμούζ.

«Με ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθαρίζει γιατί οι αραβικές χώρες διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ: «Εγώ τους είπα να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος»Του Κώστα Κομποθέκρα.

«Η συμφωνία δισεκατομμυρίων που έκλεισε το Κατάρ με το Ιράν για το τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου South Pars είναι η αιτία της κρίσης που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε στρατιωτική εμπλοκή.

Στην μεγάλη αυτή ενεργειακή συμφωνία εμπλέκεται το Ιράν, το Κατάρ, η ρωσική Gazprom και ο… East-Med.» Του Βασίλη Καπούλα.

Όμως το ΚΑΤΑΡ θα πεινάσει πρώτο «Food, fuel and flights: How Qatar may suffer» CNN.

Επιβλήθηκαν Capital controls στη χώρα.

Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Κατάρ – Νερό, ρύζι, γάλα και αυγά προμηθεύονται οι πολίτες – Εκλεισαν τα χερσαία σύνορα με τη Σαουδική Αραβία – Προετοιμασίες πολέμου για την μεγαλύτερη κρίση που ξέσπασε στον Κόλπο.

“Η ρήξη των διπλωματικών σχέσεων που αποφάσισαν οι γειτονικές χώρες πλήττει σοβαρά το Κατάρ, αφού καμιά άλλη χώρα δεν εξαρτάται τόσο πολύ από την ανταλλαγή αγαθών όσο το κρατίδιο της ερήμου με τους περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους. Και κανένα άλλο κράτος δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία όσο η χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο.

Ενεργειακοί κολοσσοί όπως η Shell, η ExxonMobil και η Total εκμεταλλεύονται μαζί με το Κατάρ τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου του πλανήτη στον Περσικό Κόλπο και εξάγουν με τεράστια πλοία LNG από την Ασία μέχρι τη Βρετανία.

Το εμιράτο έχει μετοχές σε τραπεζικούς κολοσσούς όπως η Barclays, η Credit Suisse και η Deutsche Bank, στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, στη Solarworld, στο φημισμένο αμερικανικό κοσμηματοπωλείο Tiffany’s, στο λονδρέζικο πολικατάστημα Harrods, στη μητρική της British Airways IAG. Ακόμη και στον εμβληματικό ουρανοξύστη Empire State Building μετέχει το Κατάρ, ενώ τους ανήκει και γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν. Τι θα απογίνουν αυτές οι οικονομικές διασυνδέσεις τώρα που το Κατάρ κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία και αντιμετωπίζεται οιονεί ως κράτος-παρίας; Η προσέγγιση με την Τεχεράνη εξόργισε τους Άραβες γείτονες».

«Σε ένα ξεχωριστό σχόλιο για το θέμα αυτό ο Σαουδάραβας ειδικός Anwar Ishki επικεφαλής του Κέντρου Μέσης Ανατολής Στρατηγικών και Νομικών μελετών εξηγεί στο πρακτορείο Sputnik ότι το Κατάρ έχει μόνο 48 ώρες να βρει διαμεσολαβητή για την επίλυση της διαφοράς με τις υπόλοιπες χώρες διότι τα πράγματα για αυτό έχουν σφίξει δραματικά.»

Επισημάναμε ότι το ΚΑΤΑΡ είναι στο τέλος του μονοπατιού του θανάτου που συμπεριλαμβάνει τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, την διώρυγα του Σουέζ και τα Στενά του Ορμούζ.

Αν το μονοπάτι αυτό το πάρουμε ανάποδα φτάνει και στην δικιά μας περιοχή με όλες τις εν δυνάμει γεωπολιτικές ευαισθησίες της.

«Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννη Μάζη,μιλώντας στο ραδιόφωνο της Κρήτης 9.84, έθεσε ένα κρίσιμο ερώτημα που έχει να κάνει με την Κύπρο: Μπορεί οι διευθετήσεις στη Συρία, η δημιουργία Κουρδικής οντότητας και οι υδρογονάνθρακες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, να λειτουργήσουν ως «παροχή αντιδώρου» στη Κύπρο , αναφορικά με τις ενεργειακές απαιτήσεις του Ερντογάν στη περιοχή, σε μία περίοδο που είναι έξω από αυτό το παιχνίδι , όπως και με τη δυναμική της ΑΟΖ.» .

Άραγε μπορεί να είμαστε στην έναρξη μεγάλων γεωπολιτικών ανατροπών όπως μας προείπε ο ΑΓΙΟΣ και ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ μας Πατρο-Κοσμάς.

Διότι μπροστά μας έχουμε για πρώτη φορά ένα πραγματικό μικρό κράτος στην κυριολεξία, το Κατάρ.

Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος.

10. Η μεγάλη μάχη θα γίνει στην Πόλη (Κωνσταντινούπολη). Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα πλεξει (κολυμπήσει) το βουβαλομούσχαρο ( μοσχάρι βουβάλας ) στο αίμα.
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ.
(Από το βιβλίο του Λάζαρου Τσακιρίδη)

Με πίστη και ελπίδα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Related posts

Γέρων Γεώργιος: “Τα ψέματα τέλος”

Σταμάτης Σπανουδάκης: Η αγία Διάκριση θα΄πρεπε να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία…

Newsroom

Η εορτή της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουριωτίσσης