ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
MediaΤηλεόραση - Ραδιόφωνο

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ετοιμάζεται ο δεύτερος κύκλος

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ετοιμάζεται ο δεύτερος κύκλος

Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Αν ο πρώτος κύκλος καθήλωσε κοινό και κριτικούς, ο δεύτερος σίγουρα θα συγκλονίσει.

 

Ο Γιώργος Τσιάκκας και η ομάδα του σκοπεύουν να επιστρέφουν με τη συνέχεια της ζωής του Αγίου Παϊσίου την επόμενη σεζόν.

Ποιος δεν μαγεύτηκε από τις ερμηνείες των ξεχωριστών ηρώων; Ποιος δεν συγκινήθηκε από το πείσμα του μικρού Αρσένιου για τη δύναμη που ένιωθε μέσα του και ποιος δεν δάκρυσε με την απόφασή του να αποχαιρετίσει τα εγκόσμια και για μητέρα του πλέον να έχει την Παναγία;

Η σειρά που πρόβαλλε το μεγάλο κανάλι στο δεύτερο μισό της σεζόν, «Αγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον ουρανό», συγκέντρωσε μια μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού και ταυτόχρονα φανέρωσε την ανάγκη των τηλεθεατών να μάθουν για τη ζωή και το έργο του πιο σύγχρονου αγίου της ιστορίας μας, του Αγίου Παϊσίου.

Οι συντελεστές της σειράς και η παραγωγή από την αρχή είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους η σειρά να συνεχιστεί, όμως τελικά αποφάσισαν να δουν πώς θα ανταποκριθεί το κοινό στον πρώτο κύκλο και να πράξουν αναλόγως. Ετσι λοιπόν, τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ο Γιώργος Τσιάκκας ετοιμάζει τη μεγαλειώδη συνέχεια.

Ο σεναριογράφος της σειράς, Γιώργος Τσιάκκας, γράφει πυρετωδώς τον δεύτερο κύκλο που όπως λένε θα μαγέψει ακόμα περισσότερο το κοινό αφού θα φροντίσουν και πάλι οι χώροι και τα γεγονότα να προβληθούν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.

Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να δουν και θαυμάσουν τον ασκητικό βίο του Αγίου Παϊσίου στο Αγιο Ορος. Η αναδρομή θα ξεκινήσει με την επιστροφή του στην Κόνιτσα το 1958, όπου και άρχισε η ανοικοδόμηση της Ιερός Μονής Σταμίου, την παραμονή του στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και επιστήμης στο Σινά το 1962 και την επιστροφή του στο Αγιο Ορος.

Μεγάλη σημασία θα δοθεί στο κελί του στην Παναγούδα, ενώ η σειρά θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του αγίου. Πιο συγκεκριμένα, από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς, η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου. η Μαρία Εζνεπίδη, τηλεφώνησε στον Γιώργο Τσιάκκα για να του εκφράσει τη συγκίνησή της.

Είχαν μιλήσει πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά μάλλον ούτε και εκείνη περίμενε πως η απόδοση αυτής της τόσο ξεχωριστής προσωπικότητας στη μικρή οθόνη θα γινόταν με τόσο άριστο τρόπο. Το τηλεφώνημα αυτό ήταν ένας ακόμα λόγος που έδωσε ώθηση στους συντελεστές να προχωρήσουν στη δημιουργία του δεύτερου κύκλου.

 

Πηγή:TV24

Related posts

«Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»: Τι θα δούμε από την Κυριακή 6 έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στις 21:00…

2 φόνοι και ένας γάμος στο φινάλε του α’ κύκλου για τη σειρά «Η γη της ελιάς»

Όσα δεν ξέρω για την εξομολόγηση – Μία εκπομπή στην Πειραϊκή Εκκλησία (VIDEO)

Πατήρ Θεοφάνης