ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Άγιος Παΐσιος: «ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;;!!!» Έχουμε ευθύνη!!! Προδώσαμε τον ΧΡΙΣΤΟ!!! (βίντεο)

Άγιος Παΐσιος: «ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;;!!!» Έχουμε ευθύνη!!! Προδώσαμε τον ΧΡΙΣΤΟ!!! (βίντεο)

Είχε έρθει στο καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκαλο. Αφού είπε διάφορα μετά μου λέει : «Εγώ  είμαι εικονομάχος».

 

Από εκεί που δεν πίστευε τίποτε υστέρα έλεγε ότι είναι εικονομάχος . «Βρε αθεόφοβε του λέω εσύ αφού δεν πιστεύεις σε τίποτε τι μου λες ότι είσαι εικονομάχος ; Τότε τον καιρό εκείνο της Εικονομαχίας μερικοί Χριστιανοί από υπερβολικό ζήλο έπεφταν σε πλάνη έφτασαν στην άλλη άκρη και μετα η εκκλησιά τοποθέτησέ το θέμα δεν  είναι ότι δεν πίστευαν». Υποστήριζε εν τω μεταξύ όλη την σημερινή κατάσταση .  Μαλώσαμε εκεί πέρα .

Καλά του λέω κατάσταση είναι αυτή ; Δικαστικοί να φοβούνται να δικάσουν να κάνουν μηνύσεις για εγκληματίες και να τους απειλούν ο  ένας και ο άλλος και να αναγκάζονται να τις αποσύρουν ;

 

Και τελικά ποιοι κυβερνούν ; Σε αναπαύει αυτή η κατάσταση ; Υποστηρίζεις αυτούς; Εσύ είσαι εγκληματίας . Για αυτό ήρθες;  Άντε φύγε  από εδώ ! Τον έδιωξα είπες ο Γέροντας Παΐσιος !

Γέροντα αλήθεια δεν φοβάστε έτσι  που μιλάτε ;

Τι να φοβηθώ τον τάφο μου τον έχω ανοίξει  αν  δεν τον είχα ανοίξει θα με απασχολούσε που θα κουραζόταν ο άλλος να σκάψει. Τώρα θα χρειαστεί να ρίξει μόνο λίγους τενεκέδες χώμα ….

Έχω υπόψιν μου έναν άλλον άθεο, έναν βλάσφημο, που το αφήνουν στη τηλεόραση και μιλάει, ενώ έχει πει τα πιο βλάσφημα λόγια για τον Χριστό και την Παναγία. Δεν παίρνει και η εκκλησία μια θέση να αφορίσει μερικούς. Αυτούς έπρεπε να τους αφορίζει η Εκκλησία. Λυπούνται τον αφορισμό!

 

Γέροντα, τι θα καταλάβουν  με τον αφορισμό, αφού τίποτα δεν παραδέχονται; Τουλάχιστον να φανεί ότι η Εκκλησία παίρνει μια θέση.

Η σιωπή της Γέροντα, είναι σαν να τα αναγνωρίζει;

 

  • Ναι. Έγραψε ένας κάτι βλάσφημα για την Παναγία και κανείς δεν μίλησε. Λέω σε κάποιον: «Δεν είδες τι γράφει εκείνος;». «Ε, τι να τους κάνης, μου λέει. Θα λερωθείς αν ασχοληθείς μαζί τους». Φοβούνται να μιλήσουν.,

Τι είχε να φοβηθεί, Γέροντα;

Να μην γράψουν τίποτε γι’ αυτόν και εκτεθεί, και ανέχεται τη βλασφημείται η Παναγία! Να μη θέλουμε να βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα, για αν έχουμε εμείς την ησυχία μας. Αυτό είναι έλλειψη αγάπης. Ύστερα αρχίζει ο άνθρωπος να κινείται από συμφέρον. Γι’ αυτό βλέπεις ένα πνεύμα σήμερα: «Με τον τάδε να έχουμε σχέσεις, για να μας λέει καλά λόγια. Με τον άλλο να τα έχουμε καλά, για να μη μας διασύρει κ.λπ. Ν μη μας πάρουν για κορόιδα, να μη γίνουμε θύματα». Άλλος αδιαφορεί και δεν μιλάει. «Να μη μιλήσω, λέει, για να μη με γράψουν οι εφημερίδες». Οι περισσότεροι δηλαδή είναι τελείως αδιάφοροι. Τώρα άρχισε λίγο κάτι να γίνεται. Τόσον καιρό δεν έγραφε κανένας τίποτα. Είχα βάλει τις φωνές πριν από χρόνια σε κάποιον στο Άγιον Όρος. «Πολύ πατριωτισμό έχεις», μου λέει. Πριν από λίγο καιρό ήρθε και με βρήκε: «Όλα τα διέλυσαν», μου λέει, «οικογένεια, παιδεία…». Του λέω και εγώ με τη σειρά μου: «Πολύ πατριωτισμό έχεις!».

 

Όλη αυτή η κατάσταση έχει κάνει ένα κακό και ένα καλό. Το κακό είναι ότι εκείνοι που είχαν κάτι μέσα τους, άρχισαν να αδιαφορούν, γιατί λένε: «Εγώ θα σιάξω την κατάσταση;». Το καλό είναι ότι πολλοί άρχισαν αν προβληματίζονται και να αλλάζουν. Μερικοί έρχονται και με βρίσκουν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν ένα κακό που έκαναν προηγουμένως, γιατί έχουν προβληματιστεί.

 

Δηλαδή, Γέροντα, πρέπει πάντα να ομολογούμε το «πιστεύω» μας;

 

Χρειάζεται διάκριση. Είναι φορές που δεν πρέπει να μιλήσουμε και άλλες φορές που πρέπει να ομολογούμε με παρρησία το «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε ευθύνη, αν δεν μιλήσουμε.

Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι κάναμε εκείνο που μπορούσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους. Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε γι’ αυτήν;  Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοση της, τους Αγίους και τους ήρωες της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό! Είπα σε κάποιον: «Γιατί δεν μιλάτε; Τι είναι αυτά που κάνει ο τάδε;». «Τι να πεις», μου λέει, «αυτός όλος βρωμάει». «Αν βρωμάει όλος, γιατί δεν μιλάτε; Χτυπήστε τον». Τίποτε, τον αφήνουν. Έναν πολιτικό τον έφτυσα. «Πες, του λέω, “δεν συμφωνώ με αυτό”. Τίμια πράγματα. Θέλεις να εξυπηρετηθείς εσύ και να ρημάξουν όλα;». 

Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα.

 

Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφτούν. Αλλά και οι σημερινοί Χριστιανοί δεν είναι για μάχες. Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν γερά καρύδια. Άλλαξαν όλο τον κόσμο. Και στη βυζαντινή εποχή μια εικόνα έβγαζαν από την Εκκλησία και αντιδρούσε ο κόσμος. Εδώ ο Χριστός σταυρώθηκε, για να αναστηθούμε εμείς και εμείς να αδιαφορούμε! 

Αν η Εκκλησία δεν μιλάει, για αν μην έρθει σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στα Ιδρύματα κ.λπ, οι Αγιορείτες πάλι αν δεν μιλούν, για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιος θα μιλήσει; Είπα σε κάποιον ηγούμενο: «Αν σας πουν ΄τοι θα σας κόψουν τα επιδόματα, αν πείτε: “Θα κόψουμε και εμείς τη φιλοξενία”, για να προβληματιστούν». 

Οι καθηγητές της Θεολογίας κ.λπ δεν φωνάζουν γιατί λένε: «Είμαστε υπάλληλοι, θα χάσουμε τον μισθό μας και μετά πώς θα ζήσουμε;». τα μοναστήρια εν τω μεταξύ τα έπιασαν με τις συντάξεις. Γιατί εγώ δεν θέλω να πάρω ούτε αυτήν την ταπεινή σύνταξη του Ο.Γ.Α; ακόμη και ασφαλισμένο σε μια ασφάλεια του Ο.Γ.Α. να τον έχουν τον μοναχό και αυτό δεν είναι τίμιο. Να τον έχουν ασφαλισμένο ως άπορο, ναι αυτό τον τιμά. Αλλά να τον έχουν ασφαλισμένο στον Ο.Γ.Α γιατί; Ο μοναχός άφησε μεγάλες συντάξεις, έφυγε από τον κόσμο και ήρθε στο μοναστήρι και να πάρει πάλι  σύνταξη! Και αν φθάνουμε για τη σύνταξη να προδώσουμε τον Χριστό!

 

Δεν εννοείτε, Γέροντα, αν λ.χ. μια μοναχή δούλεψε ως δασκάλα μερικά χρόνια και δικαιούται κάποια σύνταξη; 

Καλά,  αυτή τέλος πάντων. Τώρα όμως να σου πω, αν και αυτή τη σύνταξη τη διαθέσει κάπου, θα πάρει μια γερή σύνταξη από τον Χριστό.

https://www.youtube.com/watch?v=_j2U0o_rwxQ

Από το βιβλίο: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β’ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ Του ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ¨ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Υπέρ πίστεως & πατρίδος

Related posts

Οι αποδείξεις για την ύπαρξη του Ιησού Χριστού είναι παντού… (βίντεο)

Newsroom

Που να ποντάρω;

Αγ. Παίσιος: Τι είχε αναφέρει για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό και αργότερα για το σφράγισμα