ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή ΝέαΕπικαιρότητα

Η Άγκυρα επιδιώκει να παρουσιάσει την Αθήνα ως θύτη στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο

Η Άγκυρα επιδιώκει να παρουσιάσει την Αθήνα ως θύτη στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ 

Η Τουρκία σκοπεύει να καταγγείλει επισήμως την Ελλάδα για «επιθετική και εχθρική», όπως τη χαρακτηρίζει, στάση κατά της Άγκυρας, απευθυνόμενη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η Άγκυρα επιδιώκει να παρουσιάσει την Αθήνα ως θύτη στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια ως το θύμα που υφίσταται εχθρικές ενέργειες από τη γείτονά της. Προσδοκώντας να κερδίσει έτσι μία διεθνή συμπάθεια, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να παραγκωνίσει και στις δύο όχθες του Ατλαντικού διπλωματικά την Άγκυρα.

Ρεπορτάζ σήμερα της τουρκικής εφημερίδας «Τουρκιέ» αναφέρει ότι η Άγκυρα προετοιμάζει ήδη τα διπλωματικά της «όπλα» και βήματα για να καταγγείλει την Ελλάδα επισήμως με νότες διαμαρτυρίας κι άλλα διπλωματικά μέσα.

Τι θα καταγγέλλει;

Παραβιάσεις αεροσκαφών και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, ιδιαίτερα αυτή με το πλοίο «Τσεσμέ», ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να παραπέμψει την Ελλάδα στη Χάγη για αυτά.

Και όχι μόνο παρενοχλήσεις… Εξετάζει -ακόμη- με ποιο τρόπο μπορεί να καταγγείλει την Ελλάδα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ώστε να «γεννήσει» μία συζήτηση σε διεθνές επίπεδο εναντίον της Ελλάδας. Είναι έκδηλη πλέον η ανησυχία της Άγκυρας για τις καλές σχέσεις που καλλιεργούνται μεταξύ Ελλάδος-ΗΠΑ και κάνει ό,τι μπορεί για να ισορροπήσει την κατάσταση.

Η πολιτική ανάλυση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σήμερα η εφημερίδα «Μιλιέτ» προειδοποιούσε την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη προσοχή στις ενέργειες της Ελλάδας. Ιδρύονται αμερικανικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια και το ισοζύγιο ισχύος πάει να ανατραπεί εις βάρος της Τουρκίας. Και γι’ αυτό όλες αυτές οι σχεδιαζόμενες κινήσεις, προς τους διεθνείς οργανισμούς.

 

 

Πηγη open.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Μ.Παγώνη: Πιθανή η 5η και η 6η δόση εμβολίου εντός του 2022

Newsroom

Οι σχέσεις δεν έχουν manual !

Και επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί