ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Αίγιο: Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής επέστρεψε σπίτι της

Αίγιο: Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής επέστρεψε σπίτι της

 

Μετά από μια τριετία περίπου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Προσκυνήματος της Πολιούχου και Εφόρου της πόλεως του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας και επέστρεψε σήμερα  Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2023 στον ιστορικό, φυσικό και πλήρως ανακαινισμένο χώρο της.

 

Με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα αλλά και συγκίνηση η Ιερά Εικόνα συνοδευόμενη από πλήθος πιστών, εν πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης επέστρεψε στον “θρόνο” της στο Ιερό προσκύνημα στον παραθαλάσσιο χώρο στο Αίγιο.

 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

“Δοξάζουμε το υπερύμνητο όνομα του Τριαδικού Θεού, χάριτι του Οποίου και διά πρεσβειών της Παναχράντου Υπεραγίας Θεοτόκου, ολοκληρώθηκε με τη θεάρεστη πρωτοβουλία και την άοκνη ποιμαντική μέριμνα του Σεπτού Προκατόχου μας, Γέροντος Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, το έργο της ανακαινίσεως του Ιερού Προσκυνήματος της Πολιούχου και Εφόρου της πόλεώς μας Παναγίας Τρυπητής.

Προσευχόμεθα στην Παναγία μας την Τρυπητή, η Οποία πριν από 45 έτη κατέστησε τον Σεβαστό Γέροντά μας και πνευματικό μας Πατέρα Ποιμενάρχη της Ιστορικής και Παναγιοσκεπάστου Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και τον αξίωσε να επιστεγάσει το πολυετές, πλούσιο, πολυσχιδές, καρποφόρο και θεοφιλές ποιμαντικό του έργο σύμφωνα με την προ εξαετίας εκφρασθείσα διάπυρη επιθυμία του: «Όνειρό μου», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σεπτός Ιεράρχης μας, «είναι προτού κλείσω τα μάτια μου, να με αξιώσει η Παναγία μας να αναπλάσω αυτό το παλατάκι.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και εγώ προσωπικώς εκφράζουμε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο τις ένθερμες ευγνώμονες ευχαριστίες μας, τον άπειρο σεβασμό και την ειλικρινή υιική μας αγάπη και ευχόμαστε ολοψύχως ο Δωρεοδότης Κύριος Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών της Παναγίας της Τρυπητής, να του χαρίζει έτη πολλά, υγιεινά και γηθόσυνα και πάντα τα σωτήρια δωρήματα, ώστε να εξακολουθήσει να μεταλαμπαδεύει με ένθεο ζήλο στις ψυχές μας τις αξίες της πίστεως και της θυσιαστικής προσφοράς, ορθοτομώντας τον λόγο της αληθείας και προσευχόμενος στην Παναγία μας υπέρ του ευλαβούς λαού της Θεοσώστου Επαρχίας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Ο Γέροντας Παΐσιος: Καλύτερα να δίνετε σταυρουδάκια, όταν σας ζητούν φυλαχτό

Newsroom

Η Ζωή και το Έργο του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

«Η καύση των νεκρών»: Τι έχουν πει οι Άγιοι και οι Γέροντες της εποχής μας

Newsroom