ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Άκης Τσελέντης :«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις για σεισμική δόνηση άνω των 6 Ρίχτερ»

Χάος με τη πρόβλεψη ΒΑΝ για μεγάλο σεισμό- Άκης Τσελέντης :«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις για σεισμική δόνηση άνω των 6 Ρίχτερ» – ΟΑΣΠ: «Παραπλανείς»!

Καυγάς Επιτροπών και σεισμολόγων δίχως ελπίδα συνεννόησης

Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται ούτε μπορεί να καταλάβει ακριβώς, από τον «πόλεμο» μεταξύ σεισμολόγων και μη που έχει ξεσπάσει για ακόμη μια φορά με «επίκεντρο» αυτή τη φορά το σεισμό στην Πρέβεζα.

Ο Άκης Τσελέντης μιλά για πιθανό μεγάλο γεγονός (άνω των 6 Ρίχτερ) για το οποίο το ΒΑΝ έχει ενδείξεις.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ε.Λέκκας κάνει λόγο για «παραπλανητικές πληροφορίες», η ομάδα ΒΑΝ ανακοινώνει μόνο στο Κορνέλ πιθανά γεγονότα άνω των 6 Ρίχτερ (άρα ποιος ο λόγος να τα ανακοινώνει γενικώς βέβαια) την ώρα που ο πρόεδρος Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστας Μακρόπουλος λέει ότι η πρόβλεψη ΒΑΝ αφορά λίγο έως πολύ τα 2/3 της Ελλάδας.

Εάν δεν καταλάβατε, δεν πειράζει. Ουδείς έχει.

1. Η αρχή έγινε στις 25 Ιανουαρίου, όταν έφτασε στην Επιτροπή Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου e-mail από την ομάδα ΒΑΝ, μέσω του Άκη Τσελέντη στην οποία αναφερόταν ότι υπήρχαν πολύ ισχυρές ενδείξεις για μεγάλη σεισμική δόνηση στη Δυτική Ελλάδα.

2. Όπως αναφέρει ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Γεράσιμος Παπαδόπουλος τα στοιχεία ήταν αρκετά ασαφή και αόριστα για να ληφθούν μέτρα.

3. Ο Γ.Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στο newsit.gr εγκαλεί την ομάδα ΒΑΝ γιατί αφενός δεν απάντησε σε διευκρινίσεις που ζήτησε και αφετέρου γιατί η πρόβλεψη δεν ήταν εντοπισμένη, σε σημείο για να ληφθούν μέτρα.

4. Ο ίδιος λέει πως η Επιτροπή χρειάζεται ημερομηνία, ώρα, και ακριβείς συντεταγμένες (περίπου το εννόησε) για να λάβει μέτρα, ως η πρόγνωση σεισμών να είναι κάτι το δεδομένο σήμερα και τόσο αξιόπιστη ώστε αυτά τα στοιχεία να θεωρούνται επίσης δεδομένα…

5. Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας σήμερα στον Ant1 είπε ότι έστειλε το σχετικό e-mail στον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Μακρόπουλο με την παράκληση να τα δει και να τα αξιολογήσει, αν και όπως είπε κανείς στην επιτροπή δεν τα διαβάζει γιατί δεν τα καταλαβαίνουν!

6. Ο Α.Τσελέντης είπε πως όταν η Επιτροπή γίνεται παραλήπτης τέτοιων προειδοποιήσεων του ΒΑΝ μέσω Α.Τσελέντη (καθώς το ΒΑΝ ως ΒΑΝ στέλνει μόνο Κορνέλ…) τα διαρρέει και γίνεται πανικός.

7. Ο Α.Τσελέντης μίλησε σήμερα για δύο πρόδρομα δεδομένα μεγάλου σεισμού , ένα από το σταθμό του Πύργου και ένα από το σταθμό της Πάτρας, σε μια περιοχή ήδη διεγερμένη, γεγονός κάτι που τον ώθησε να στείλει το e-mail στην Επιτροπή.

8. Ο Ά.Τσελέντης ισχυρίζεται ότι επιμένει να ενοχλεί τον Μακρόπουλο καθώς η Επιτροπή δεν απαντά στις προειδοποιήσεις του.

9. Δεδομένου του (3) ότι και η Επιτροπή περίμενε διευκρινίσεις από Τσελέντη η την ομάδα ΒΑΝ, έχουμε:

Την επιτροπή να μην απαντά και να μην αντιδρά στις προειδοποιήσεις Τσελέντη και όταν αντιδρά να σπέρνει τον πανικό με ασκήσεις και τον Τσελέντη ή την ομάδα ΒΑΝ να μην στέλνουν διευκρινίσεις στην Επιτροπή που τους τις είχε ζητήσει! (το τελευταίο τουλάχιστον κατά Μακρόπουλο).

10. Φτάνοντας στο 10 η Επιτροπή πραγματοποιεί αίφνης ασκήσεις ετοιμότητας σεισμικού γεγονότος στη δυτική Ελλάδα σπέρνοντας τον πανικό (κατά Τσελέντη).

Ο καυγάς για τον χάρτη

11. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Μακρόπουλος κατηγορεί τον Τσελέντη ή την ομάδα ΒΑΝ για ένα χάρτη ο οποίος έχει ακτίνα από την Πάτρα 225 χιλιομέτρων φτάνοντας μέχρι την Αθήνα, τα Γιάννενα καλύπτοντας όλη την Πελοπόννησο. (Χάρτης δημοσιεύμενος στο newsit.gr).

13. Τελικά ποιος απο τους δύο χάρτες ισχύει; Αγνωστο.

14. Ως κερασάκι στην τούρτα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ε.Λέκκας κατηγορεί τον Τσελέντη ότι παρέχει παραπλανητικές πληροφορίες.

15. Ο Τσελέντης επανέρχεται μιλώντας για ισχυρές ενδείξεις ότι ο σεισμός στην Πρέβεζα δεν ήταν το κύριο γεγονός, αλλά ότι υπάρχουν στοιχεία από την ομάδα ΒΑΝ που μιλούν για ενδεχόμενο σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ, στοιχεία (που για πολλοστή φορά αναφέρουμε) ΔΕΝ δημοσιεύονται ούτε παρέχονται σε αρμόδιους στην Ελλάδα παρά μόνο στο Κορνέλ…

Συμπεράσματα

Από φορείς πάμε καλά. (ΟΑΣΠ, Επιτροπές, προέδρους και α αντιπρόεδρους)

Από σεισμολόγους πάμε καλά.

Από επιστολές και e-mail πάμε καλά.

Από χάρτες πάμε καλά.

Από τι δεν πάμε καλά: Από συνεννόηση.

Όλοι «οχυρώνονται» πίσω από γραφεία και Επιτροπές, επιστολές και e-mail και κανείς δεν μπορεί, αδυνατεί πρακτικά, να βάλει όλους αυτούς τους άξιους επιστήμονες σε ένα δωμάτιο και να βγει ένα βασικό συμπέρασμα. Όποιο και αν είναι αυτό.

Related posts

The Secret – Το Μυστικό : Δείτε την ταινία του Βιβλίου- .Που σκοπό έχει να αλλάξει της ζωής σας προς το καλύτερο

Newsroom

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2021 ΑΠΟ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΗΝ METRON ANALYSIS

Newsroom

Θέλει ο ρουφιάνος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει

Newsroom