ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

ΑΛ.Τσίπρας από Μύκονο: «Όταν κάνεις τα ίδια λάθη δεν πρόκειται για αστοχία αλλά ανικανότητα»

ΑΛ.Τσίπρας:«Ο τουρισμός και η δημόσια Υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα»

«Όταν κάνεις τα ίδια λάθη δεν πρόκειται για αστοχία αλλά ανικανότητα», είπε  ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από τη Μύκονο

 

«Ο τουρισμός και η δημόσια Υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα», είπε από τη Μύκονο στην οποία βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα όμως φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», πρόσθεσε στην on camera δήλωσή του και συνέχισε:

«Όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα.

Η κυβέρνηση κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι. Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς.

Αντί για όλα αυτά, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self test, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρίες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την κυβέρνηση.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας.

Την καλούμε όμως ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα, ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές.

Επαναλαμβάνω, ότι ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια Υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα».

Related posts

Διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των  μέτρων σημερα στις 18:00 – Οι ημερομηνίες «κλειδιά», για την επόμενη ημέρα 

Άγκυρα: Τραβά γραμμές στο Αιγαίο-Απαιτεί αφοπλισμό Σαντορίνης – Αμοργού

Newsroom

Power Pass: Γιατί κάποιοι δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση ρεύματος

Newsroom