ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Allou Fun Park:Στο νοσοκομείο παραμένει ο 24χρονος που φέρει κακώσεις στη σπλήνα

Στην Εντατική παραμένει και η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι – Τι δηλώνει η εταιρεία για το ατύχημα

Στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 21χρονη κοπέλα η οποία τραυματίστηκε στο τρενάκι του Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, παραμένει τόσο η 22χρονη, η οποία έχει υποστεί διάσειση, όσο και ο 24χρονος που φέρει κακώσεις στη σπλήνα. Την ίδια ώρα, το σοβαρό ατύχημα προκαλεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της μοιραίας πρόσκρουσης.

Οι συγγενείς των τραυματιών κάνουν λόγο για εκτροχιασμό εξαιτίας της χαμηλής στάθμης του νερού στο σημείο τερματισμού.

Από την πλευρά της, η εταιρεία απαντά πως το τρενάκι δεν εκτροχιάστηκε, ενώ τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας του παιχνιδιού La Isla.

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές που έδωσαν για το ατύχημα κάποιοι από τους τραυματίες, η στάθμη του νερού που φρενάρει το βαγόνι δεν ήταν επαρκής με αποτέλεσμα αυτό να εκτροχιαστεί και οι επιβαίνοντες να εκσφενδονιστούν στους θάμνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντλία που ρυθμίζει τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο δεν λειτούργησε και έτσι προκλήθηκε το ατύχημα.

Το Allou Fun Park, ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες δεν επιβεβαιώνει τον εκτροχιασμό του βαγονιού και ξεκαθαρίζει πως στο La Isla τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Επιθεώρηση στο Allou Fun Park πραγματοποιήσε χθες ο φορέας πιστοποίησης TÜV Hellas χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Στην ανακοίνωσή του, ο φορέας κάνει λόγο για έλεγχο που έκανε το κλιμάκιό του στο χώρο του παιχνιδιού από τον οποίο διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία των διατάξεων ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της TUV Hellas:

«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

«Φως» στα αίτια της μοιραίας πρόσκρουσης αναμένεται να δώσει το πόρισμα του πραγματογνώμονα ο οποίος θα, οριστεί την Πέμπτη.

Ο πραγματογνώμονας θα βρεθεί στο σημείο για αυτοψία και με την έκθεση του θα ξεκαθαριστούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι καταθέσεις των τραυματιών στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρέντη καθώς και οι γνωματεύσεις των γιατρών για τα τραύματα που φέρουν όσοι επέβαιναν στο τρενάκι.

Related posts

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Εταιρεία στοιχήματος πλήρωσε ήδη 16,5 εκατ. δολάρια σε όσους πόνταραν Μπάιντεν

Newsroom

Δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου για την Αγ. Σοφία

Σμήνη από ακρίδες καταστρέφουν εκτάσεις με καλλιέργειες στην Ανατολική Ροδόπη

Newsroom