ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Αλβανία: Πρωτοφανείς προκλήσεις σε βάρος της ελληνικής μειονότητας και του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Αλβανία: Πρωτοφανείς προκλήσεις σε βάρος της ελληνικής μειονότητας και του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Ο γνωστός, ακραίος εθνικιστής Ταχίρ Βέλιου… στοχοποιεί για πρώτη φορά και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και αξιώνει από τις επίσημες αρχές να τον εκδιώξουν από την Αλβανική επικράτεια ως ανεπιθύμητο πρόσωπο!

Σε νέες πρωτοφανείς προκλήσεις, σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και του Ελληνισμού γενικότερα προχωρά ο γνωστός, ακραίος εθνικιστής Ταχίρ Βέλιου… Με την ανοχή του Αλβανικού κράτους, ο Αλβανός Εθνικιστής στοχοποιεί τώρα για πρώτη φορά και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο αξιώνοντας από τις επίσημες αλβανικές αρχές να τον εκδιώξουν από την Αλβανική επικράτεια ως ανεπιθύμητο πρόσωπο!

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο facebook, Ο Ταχίρ Βέλιου στοχοποιεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του με ένα μεγάλο κόκκινο «Χ».

Ο Βέλιου στο κείμενο του που συνοδευει την φωτογραφία ζητά από την Αλβανική πολιτεία να τον χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata), καθώς, όπως αναφέρει, έχει καταλάβει βίαια τον θρόνο και τον διατηρεί για την αναβίωση των ελληνικών σοβινιστικών σχεδίων!!!

Ταυτόχρονα, ο Βέλιου κατηγορεί τον Αναστάσιο για… εξελληνισμό του νότου της Αλβανίας, της περιοχής δηλαδή όπου από αιώνες κατοικούνταν από Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα ο Αλβανός εθνικιστής έχει πυκνώσει τις προκλήσεις σε βάρος του Ελληνικού στοιχείου πραγματοποιώντας μάλιστα και περιοδείες στα μειονοτικά χωριά για την τρομοκράτηση του πληθυσμού. Σε αρκετά χωριά, όπως στο Μουρσι, την Λειβαδιά, αλλά ακόμη και στο Αλύκο, κατέβασε τις ελληνικές σημαίες και τις κατέστρεψε…

Οι νέες προκλήσεις του Ταχίρ Βέλιου προκάλεσαν την αντίδραση της Ομόνοιας, η οποία με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τόσο τις ενέργειές του όσο και την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών αρχών και τονίζει ότι «η ελληνική σημαία θα κυματίζει παντού, εκεί όπου το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας»

 

 

 

Πηγη

Related posts

Γερμανία: Διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία στη Στουτγάρδη

Newsroom

Λιζ Τρας: Αυτή είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας

Newsroom

Μετωπική σύγκρουση Ρώμης-Βρυξελλών-«Η Ιταλία θα είναι καλύτερα αν επιστρέψει στην λιρέτα»