ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

ΑμεΑ: Άτομα με αναπηρία απορρίπτονται από το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»!

ΑμεΑ: Άτομα με αναπηρία απορρίπτονται από το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»!

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με το Πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» που απορρίπτει πολλά άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

 

Αρχικά η εφαρμογή δεν δίνει την δυνατότητα αναγνώρισης του ποσοστού αναπηρίας 67% και άνω αλλά 68% και άνω.


Σημείο ύψιστης σημασίας αποτελεί το γεγονός ότι στην εφαρμογή γίνονται δεκτές πιστοποιήσεις αναπηρίας μόνο από τα ΚΕΠΑ, κάτι που δημιουργεί αυτομάτως πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δύο κατηγοριών! Η ΕΣΑμεΑ ζητά να λυθεί αυτό το πρόβλημα άμεσα και να γίνονται δεκτές βεβαιώσεις από όλες τις επιτροπές πιστοποίησης ποσοστού αναπηρίας, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΥΕ, Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας κλπ., όταν αυτές είναι εν ισχύ, όπως υλοποιείται τόσο με τον Προσωπικό Βοηθό όσο και με άλλα προγράμματα.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί περισσότερο από όλες τις κοινωνικές ομάδες από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τη σημερινή ακρίβεια στα προϊόντα, στην ενέργεια, στα καύσιμα κ.α., με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν έστω και τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωσή τους.

 

Related posts

Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ

Πιστώθηκαν 271 εκατ. ευρώ για το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα και το πετρέλαιο θέρμανσης

Την πρόσληψη 61 ατόμων για υποστήριξη μαθητών ΑμεΑ χρηματοδοτεί με 1,7 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας