ΑΜΕΑ: Καταγγελίες σοκ από Άτομα με Αναπηρία περνούν τις επιτροπές, βγαίνουν τα πορίσματα και δεν τους δίνουν τα επιδόματα!

Δίχως τέλος ο Γολγοθάς των ΑμΕα, με τις οικογένειές τους να διαμαρτύρονται για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην χορήγηση των επιδομάτων που δικαιούνται. Τεράστια η απογοήτευση, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων όχι μόνο ζουν από αυτά τα χρήματα, αλλά αγοράζουν και φάρμακα που είναι απαραίτητα για τις παθήσεις τους.

Απλήρωτοι είναι εδώ και μήνες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες, που δικαούνται επιδόματα από το Κράτος. Οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το «σκληρότερο πρόσωπο» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αντί να σταθεί στο πλευρό τους, όχι μόνο τούς γυρνά την πλάτη, αλλά τούς μειώνει συντάξεις αναπηρίας, παροχές και επιδόματα.

Καθημερινά επιδεινώνεται δραματικά το βιοτικό επίπεδο των ΑμεΑ, αφενός γιατί έχουν περικοπεί αρκετά τα επιδόματα που δικαιούνται, και αφετέρου γιατί μέχρι τελικά να πάρουν αυτά που δικαιούνται, έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να ξαναπεράσουν από τον έλεγχο των Επιτροπών!

Άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν  ότι, ενώ μέχρι το 2015 δεν υπήρχαν φαινόμενα καθυστερήσεων, όμως από το 2016 δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι που περιμένουν με ανυπομονησία, μήπως και καταφέρουν να πάρουν έστω και ένα ευρώ, για να μπορέσουν σε πρώτη φάση να αγοράσουν τα φάρμακά τους και σε δεύτερη να μπορέσουν να ζήσουν… Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι, τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με βαθμό αναπηρίας από 67% και άνω δεν μπορούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- να εργαστούν, άρα επιβιώνουν από τα μηνιαία, προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν. 

Γυναίκα με διεγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% από το 2000, καταγγέλλει ότι, «είναι η πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια που λαμβάνει το επίδομα αναπηρίας των περίπου 600 ευρώ, αν και πέρασε τον περασμένο Δεκέμβριο (2016) από Επιτροπή, και έχει βγει κανονικά το πόρισμα, το ΙΚΑ δεν υπογράφει με αποτέλεσμα η ίδια να ‘βλέπει με τα κυάλια’ τα 600 ευρώ!».

Η ίδια εξομολογείται στο Newsbomb.gr ότι, «κάθε φορά που παίρνει τηλέφωνο στο ΙΚΑ για να ενημερωθεί για το πότε θα λάβει το επίδομα, το Ταμείο τής απαντά να καλέσει από τον επόμενο μήνα!».


Κάθε χρόνο δίνονται όλο και λιγότερα επιδόματα… 

Μέχρι σήμερα και με όλες τις τελευταίες μειώσεις και περικοπές, πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έμειναν χωρίς επίδομα. Να σκεφτεί κανείς ότι, οι βαριά ανάπηροι σττην Ελλάδα είναι πάνω από 500.000, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις,  ανάπηροι με ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη από το Κράτος.

Αλήθεια η Ε.Σ.Α.μεΑ. και ο Πρόεδρος κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης,  τι έχει να μας απαντήσει για όλες αυτές τις καταγγελίες ;;

 

Πηγή