ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Αμερικανοί εισαγγελείς ψάχνουν τον ‘κρυμμένο θησαυρό’ του Ερντογάν, σε επτά διαφορετικές χώρες

Αμερικανοί εισαγγελείς ψάχνουν τον ‘κρυμμένο θησαυρό’ του Ερντογάν, σε επτά διαφορετικές χώρες, που υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 100 δις ευρώ!

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να στριμώξει τον Τούρκο Πρόεδρο!

 

Η είδηση προέρχεται από σοβαρή αραβική πηγή και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Λιβύης («24 Ώρες»), η οποία είναι γνωστή για τις διασυνδέσεις της με ξένες Μυστικές Υπηρεσίες.

Αμερικανοί Ομοσπονδιακοί Εισαγγελείς, με επίσημα έγγραφα, που έχουν απευθύνει σε κυβερνήσεις επτά χωρών, ψάχνουν τον κρυμμένο πλούτο του Ερντογάν και της προεδρικής οικογένειας της Τουρκίας!

Η συγκεκριμένη είδηση εμφανίζεται πλέον και στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, όπου έχει γραφτεί ήδη ότι ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Λίντσεϋ Γκράχαμ, μαζί με έναν συνάδερφό του, κατέθεσαν σχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ειδική πρόβλεψη για τη διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή του μαύρου χρήματος, που κρύβουν στο εξωτερικό ο Τούρκος Πρόεδρος και η οικογένειά του.

 

Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από έναν γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο, τον Σαμπαχατίν Ονκιμπάρ, ο οποίος σε βίντεο, που ανήρτησε στην τουρκική ιστοσελίδα «Tele1», ανέφερε ότι ζητήθηκαν σχετικές πληροφορίες με επίσημα έγγραφα Αμερικανών εισαγγελέων, από την Ελβετία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, το Κατάρ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Κίνα.

 

Οι αποκαλύψεις των ανθρώπων του Ιμάμη Γκιουλέν

 

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται θόρυβος, σε διεθνές επίπεδο, για τα κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία του Τούρκου Προέδρου και της οικογένειάς του.

Στο παρελθόν είχαν συγκλονίσει την Τουρκία οι αποκαλύψεις ηχογραφημένων συνομιλιών, του ιδίου του Ερντογάν, με τον γιό του Μπιλάλ, στις οποίες ο Τούρκος Πρόεδρος συνεβούλευε το μέλος της οικογένειάς του να απομακρύνει από το σπίτι του εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, όπως αναφέρεται στην τηλεφωνική συνομιλία, τα έκρυβε εκεί!

 

Αμέσως μετά, Τούρκοι εισαγγελείς, τους οποίους κατήγγειλε ο Ερντογάν ότι ήσαν όργανα του Ιμάμη Γκιουλέν, εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης πολλών στελεχών του κόμματος του Ερντογάν και μελών των οικογενειών κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του, με την κατηγορία της διαφθοράς! Έγιναν μάλιστα και αρκετές συλλήψεις, που προκάλεσαν ‘σεισμό’ στην Τουρκία και έδωσαν την εντύπωση ότι αρχίζει η κατάρρευση του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, όμως, απέδειξε ότι είναι ‘πολύ σκληρός για να πεθάνει!’. Απεμάκρινε σε μια νύχτα όλους τους συγκεκριμένους εισαγγελείς από τη θέση τους, με την κατηγορία ότι είναι όργανα του Ιμάμη Γκιουλέν και με άλλα εισαγγελικά πορίσματα απήλλαξε τους γιούς των υπουργών του από κάθε κατηγορία για διαφθορά.

Επιπλέον, σε ό, τι αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες του ιδίου με τον γιό του, ο Ερντογάν φρόντισε να υπάρξει επίσημη δικαστική απόφαση, που τις χαρακτήριζε «πλαστές και, προϊόντα φωνομοντάζ!».

Περιουσία πάνω από 100 δις ευρώ

Τραπεζικές πηγές σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ, με τις οποίες συνομίλησε η συντακτική ομάδα του europost.gr, χαρακτήριζαν ως «είδηση – βόμβα» την πρωτοβουλία των Αμερικανών Ομοσπονδιακών Εισαγγελέων να ζητήσουν, με επίσημο τρόπο, συγκεκριμένα στοιχεία από ξένες χώρες για τα κρυμμένα μαύρα λεφτά της οικογένειας Ερντογάν.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν προς το europost.gr ότι αυτά τα χρήματα υπάρχουν και διατύπωναν την εκτίμηση ότι μπορεί να υπερβαίνουν και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ!

Οι ΗΠΑ θέλουν να στριμώξουν τον Ερντογάν

Είναι προφανές ότι η νέα διοίκηση Μπάιντεν θέλει με κάθε τρόπο να δεί ‘στρυμωγμένο στη γωνία’ τον Τούρκο Πρόεδρο, ώστε να επιτύχει να τον τραβήξει από την αγκαλιά του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άλλωστε, ακόμη και στην Τουρκία, όπου ο έλεγχος των ΜΜΕ, του διαδικτύου και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, είναι ασφυκτικός από το καθεστώς Ερντογάν, όλο ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς διάφορα για την τεράστια περιουσία, που κρύβει στο εξωτερικό, με διαχειριστή τον γιό του Μπιλάλ, που έχει μόνιμο τόπο διαμονής εκτός Τουρκίας, αλλά και την προεδρική σύζυγο Εμινέ, η οποία είναι διάσημη για τις πανάκριβες τσάντες της και τα χλιδάτα αξεσουάρ μόδας, που αγοράζει, από τους μεγαλύτερους εμπορικούς οίκους του κόσμου.

Related posts

Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες για ανέρευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε έξι περιοχές της Ελλάδας

Με νέο Αττίλα απειλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Αρμενική γενοκτονία: Θα αναγνωρίσει επίσημα από τον Μπάιντεν

Newsroom