Κοινοποιείστε το άρθρο

 

«Άμεση λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

H πρόεδρος του ΕΟΤ, ‘Αντζελα Γκερέκου, κατά την ομιλία της από το βήμα του συνεδρίου του Economist , τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει περιέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Αναφερόμενη στην κλιματική αλλαγή, εκτίμησε ότι αν δεν γίνουν σύντομα οι απαραίτητες ενέργειες, η βιοποικιλότητα του πλανήτη θα υποστεί τεράστιες απώλειες. «Η διεθνής κοινότητα έχει στη διάθεσή της ελάχιστο χρόνο για να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα ανατρέπει την απώλεια της βιοποικιλότητας», ανέφερε.

Η κ. Γκερέκου συμπλήρωσε πως όλοι οι φορείς οφείλουν να ορίσουν φιλόδοξους και άμεσα χρονικά στόχους, για να μπορέσει να προστατευθεί η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη. Τόνισε ότι η δημιουργία τουριστικών προϊόντων που θα έχουν ως κεντρική επιδίωξη την επικοινωνία προς τους επισκέπτες, «να δηλώνουν ότι η χώρα μας, δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα», βρίσκονται μέσα στους βασικούς στόχους του ΕΟΤ. Όπως σημείωσε, όλο και περισσότεροι επισκέπτες αναζητούν τουρισμό εμπειρίας και ανέφερε ότι «αν κοιτάξουμε γύρω μας μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα είδη τουρισμού, να δημιουργήσουμε τοπικές ταυτότητες που θα αναδεικνύουν τα τοπικά τους προϊόντα».

Τέλος, όπως ανέφερε η κ. Γκερέκου, μέσα στους βασικούς στόχους του ΕΟΤ βρίσκεται η προβολή και η επιβράβευση των βιώσιμων πρακτικών από τις επιχειρήσεις τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις, μεταφορές κ.ά..

 

 

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο