ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

«Αν δεν φωνάξουμε θα έρθει η σειρά μας» – Έλληνας δημοσιογράφος ξεσπά μετά το μπλόκο σε RT – Sputnik

«Αν δεν φωνάξουμε θα έρθει η σειρά μας» – Έλληνας δημοσιογράφος ξεσπά μετά το μπλόκο σε RT – Sputnik

«Θα μας φιμώσουν, επειδή δεν θα τους αρέσουν αυτά που γράφουμε» «Αν δεν φωνάξουμε, αύριο θα έρθει η δική μας σειρά» γράφει ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος, αναφερόμενος στο μπλόκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης –και μέσων κοινωνικής δικτύωσης– σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή (27/02), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως η Κομισιόν θα απαγορεύσει το RT και το Sputnik στην Ε.Ε., εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία.
«Αν δεν φωνάξουμε, αύριο θα έρθει η δική μας σειρά, που θα μας φιμώσουν επειδή δεν θα τους αρέσουν αυτά που γράφουμε» τονίζει ο Στέλιος Νικητόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, συνοδεύοντας το σχόλιο του μία φωτογραφία που αποτυπώνει το μπλόκο του Twitter στο RT
Ο ίδιος, σε προηγούμενη ανάρτησή του, έσπευσε να σχολιάσει την απόφαση της Λίνας Μενδώνη για την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.
«Μετά το “μαύρο” από τη Μενδώνη στη “Λίμνη των Κύκνων” επειδή η παράσταση έρχεται από τα Μπολσόι, μαζεύω σε κούτες Ντοστογέφσκι, Τολστόι, Γκόρκι. Είναι επικίνδυνο να ζεις στην παρανομία» έγραφε σε άλλη του ανάρτηση.
Θέση πήρε σήμερα και ο Κώστας Βαξεβάνης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στο Facebook: «Επιστρέψαμε στον Μεσαίωνα, όπου μια σύγχρονη Ιερά Εξέταση και όχι οι πολίτες, θα αποφασίζει τι θα δούμε, τι θα διαβάσουμε, τι είναι καλό».
Tην Κυριακή (27/02), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως η Κομισιόν θα απαγορεύσει το RT και το Sputnik στην Ε.Ε., εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Την Πέμπτη (24/02), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Related posts

O Ε.Μακρόν αδειάζει τον Κ.Μητσοτάκη: Ακύρωσε την επίσκεψη του στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου

Newsroom

Λονδίνο: Καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις στις κλινικές δοκιμές αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca

lockdown τέλος από σήμερα το πρωί στις 06:00