ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

«Αν η ζωή είναι ταξίδι.. η αγάπη είναι ο σκοπός».

«Αν η ζωή είναι ταξίδι.. η αγάπη είναι ο σκοπός».

” Αν είναι η αγάπη κορυφή φτάνεις εύκολα ως εκεί.. Δύσκολα την κατοικείς ”.. Στίχοι από ένα αγαπημένο τραγούδι… Στίχοι με μεγάλη δόση αλήθειας.. Το ταξίδι προς την αγάπη δεν είναι πάντα εύκολο.. Πολλές φορές είναι δύσκολο κ ίσως λιγάκι επίπονο.. Στο δρόμο σου μπορεί να συναντήσεις πολλά εμπόδια.. Μπορεί ακόμα κ ο ” συνοδοιπόρος” (σου) να μην έχει την δύναμη κ την αντοχή να φτάσει μαζί σου σε αυτή την  πολυπόθητη κορυφή.. Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που να αρκείται στους λόφους. Να μην είναι αυτός ο άνθρωπος που θα γίνει η ΔΥΝΑΜΗ σου..

Που δεν θα είναι πάντα δίπλα σου, να σου κρατήσει το χέρι.. Να σταθεί ισότιμα πλάι σου .. Να είναι εκεί πριν από σένα για σένα..

Αυτός ίσως  είναι μια ψυχή που πάντα θα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο ΕΓΩ και στο ΕΜΕΙΣ..!!

Έλα όμως που αυτός ο όχι και τόσο ιδανικός συνοδοιπόρος.. είναι η δική σου αδυναμία..!!

Και αναμφίβολα ένας άνθρωπος ΤΥΧΕΡΟΣ..

Σε μια εποχή που τα συναισθήματα αναλώνονται με συνοπτικές διαδικασίες.. Που οι περισσότεροι από μας συναντάμε αγάπες κίβδηλες και όχι αυθεντικές.. Αγάπες υπό όρους και προϋποθέσεις… Αγάπες που περιμένουν αντάλλαγμα..

 Εννοείται πως είναι και ευλογημένος και τυχερός..

Ακόμη και αν ” λογικά ” δεν αξίζει την αγάπη σου.. Λένε πως ο έρωτας είναι τυφλός..Μα η αγάπη είναι κάτι άλλο.. Κάτι υπέρτατο.. Δεν έχει λογική.. Δεν έχει μάτια.. Η αγάπη είναι κατά την γνώμη  μου διαισθητική..!!! Συμβαίνει… ΑΠΛΑ..!!

Μπορεί να προκύψει όμως μετά από ατελείωτες ώρες μοναξιάς με μοναδική παρέα την αυτοκριτική.. Μετά από εκείνο το διάστημα που έχεις καταλάβει πως μια χαρά μπορείς να ζεις και μόνος σου.. Γιατί ο καθένας μας μπορεί να επιτύχει πολλά πράγματα μόνος του.. Όμως τι νόημα έχει αν δεν έχεις κάποιον δίπλα σου να μοιραστείς αυτές τις χαρές;; τις επιτυχίες.. Τις αποτυχίες.. Τα καλά και τα άσχημα !!! Με μεγάλη άνεση πλέον μοιραζόμαστε το κορμί μας.. Με τεράστια δυσκολία όμως τα συναισθήματα μας.. Φοβάσαι να ανοιχτείς.. Να εκφραστείς σε κάποιον γιατί υπάρχει πάντα η μεγάλη πιθανότητα να σε βάλει στη λίστα των μελοδραματικών ανθρώπων..

Να κάνει δεύτερες σκέψεις για σένα μιας και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γίνει υπερβολικά καχύποπτοι.. ΘΛΙΒΕΡΟ.. Μη πτοείσαι όμως.. Αυτοί το έχουν το πρόβλημα.. Όχι εσύ…!!! Εσύ έχεις ψυχή.. Μπορείς και αισθάνεσαι .. Έχεις νιώσει τι θα πει αγάπη!!! Κι αν η αγάπη σου τους στριμώχνει.. Ασφυκτιούν.. Δώσε τους φτερά να φύγουν.. Να πετάξουν ψηλά.. Κ ας τους χάσεις..!!!

Στα φτερά τους πάντα όμως, θα έχουν το ΒΑΡΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ σου.. Αυτό που δεν στάθηκαν ιδιαίτερα δυνατοί για να σηκώσουν….ΝΑΙ.. το ταξίδι για την αγάπη δεν είναι πάντα εύκολο.. Μα είτε είσαι στη θέση του δυνατού.. Είτε στη θέση του αδύναμου…. αξίζει να το ταξιδέψεις

Related posts

Απόδραση στην Αρχαία Επίδαυρο και τα γύρω χωριά

Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Δυτικής Ελλάδα

Newsroom

Τα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Newsroom