ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Aνακοίνωση εξέδωσε η «Νέα Οδός»για το μποτιλιάρισμα της παρασκευής στην Αθηνών – Λαμίας

Aνακοίνωση εξέδωσε η «Νέα Οδός»για το μποτιλιάρισμα της παρασκευής στην Αθηνών – Λαμίας

 

Aνακοίνωση εξέδωσε η «Νέα Οδός» αναφορικά με τις συνθήκες που επικράτησαν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 εκφράζοντας παράλληλα την λύπη της για την ταλαιπωρία.

Στην ανακοίνωση εξηγεί αναλυτικά το πότε ακριβώς εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ακινητοποίησης οχημάτων αλλά και τις κινήσεις που έγιναν, με εντολή της τροχαίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα  γεγονόταν που συνέβησαν στον αυτοκινητόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής μία νταλίκα δίπλωσε στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ ένα λεωφορείο και μια νταλίκα που δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες ακινητοποιήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί και επιβάτες οχημάτων να συμπληρώσουν πάνω από 7 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί  και όλοι οι ταξιδιώτες που ακινητοποιήθηκαν εχθές και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, πριν και μετά την περιοχή μεταξύ Μαλεσίνας και Μαρτίνου.

Το greekaffair.gr βρέθηκε εκεί καθώς ταξίδευε για Τρίκαλα και βίωσε  όλη αυτή την 4 άωροι ταλαιπωρία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου, με ισχυρές χιονοπτώσεις ανά διαστήματα, σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας μας και 55 εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν τεθεί σε ετοιμότητα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση της ΕΜΥ και επιχειρούσαν εξ αρχής όπου απαιτούνταν.

Με ειδική ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα μας ενημερώσαμε για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και την ανάγκη οι οδηγοί να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τόσο η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών και ο Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης όσο και οι άνθρωποι μας από τους σταθμούς διοδίων, παρείχαν άμεση ενημέρωση για τις συνθήκες επί του αυτοκινητοδρόμου.

Στις 22 Δεκεμβρίου στις 13:40, ξεκίνησε ισχυρότατη χιονόπτωση στην περιοχή από Μαρτίνο  (123ο χλμ) έως και Μαλεσίνα (130ο χλμ.). 12 εκχιονιστικά επιχειρούσαν ειδικά σε αυτή περιοχή για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Λόγω των εορτών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από ΙΧ όσο και από  βαρέα οχήματα.

Στις 15:00 ανακοινώνεται από την ελληνική αστυνομία απαγορευτικό κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

Στις 16:00 οι σταθμοί διοδίων σε Τραγάνα και Θήβα παύουν να εισπράττουν διόδια.

Τα φαινόμενα παρέμεναν έντονα στην περιοχή Μαρτίνο – Μαλεσίνα και πολλά ΙΧ  που δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες ακινητοποιούνταν.

Στις 16:24, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, νταλίκα που κινείται στο 125ο  χλμ.,  στο ρεύμα προς Λαμία, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, διπλώνει. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή και στο ρεύμα προς Αθήνα, ακινητοποιούνται ένα λεωφορείο και μια ακόμα νταλίκα, επίσης χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για τη διαχείριση του πρώτου συμβάντος (δίπλωμα νταλίκας) πραγματοποιείται με εντολή της τροχαίας, διακοπή κυκλοφορίας ( ανασχεση)  στο ρεύμα προς Λαμία.  Παράλληλα και για τη διαχείριση του δεύτερου συμβάντος (λεωφορείο και νταλίκα  προς Αθήνα), δίνεται εντολή για διακοπή κυκλοφορίας (ανασχεση)  και στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του σταθμού διοδίων Τραγάνας.

Συνεπώς για την αντιμετώπιση των παράλληλων συμβάντων, διεκόπη υποχρεωτικά και ταυτόχρονα η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα. Λόγω της εξόδου των Χριστουγέννων ο αριθμός των οχημάτων που ανέμεναν να λήξουν οι ανασχέσεις προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αυξάνονταν με γρήγορους ρυθμούς.

Τα περίπολα οδικής ασφάλειας και οι Οδικές Βοήθειες Βαρέων Οχημάτων προσέγγισαν με τη συμβολή εκχιονιστικών και τα τρία σημεία με τις ακινητοποιημένες νταλίκες και το λεωφορείο και ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης.  Μετά την ολοκλήρωσή αυτών, τα εκχιονιστικά συνέχισαν να επιχειρούν, ώστε το τμήμα που παρέμενε κλειστό να είναι ασφαλές για να παραδοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία.

Στις 18:40 ξεκίνησε σταδιακά, σε μια λωρίδα, με χαμηλές ταχύτητες,  η  κίνηση  των πρώτων ακινητοποιημένων  οχημάτων, στο ρεύμα προς Λαμία. Στις 19:30 δόθηκε σε κυκλοφορία μια λωρίδα και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και των έντονων καιρικών φαινομένων και με στόχο την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, ο απεγκλωβισμός και στα δυο ρεύματα πραγματοποιούνταν με αργούς ρυθμούς.

Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας με συνεχή ροή και στα δυο ρεύματα επήλθε στις 22:30.

Λυπούμαστε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί και όλοι οι ταξιδιώτες, καθώς δε συνάδει με το επίπεδο λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου που επιθυμούμε να παρέχουμε.

Related posts

ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ–ΛΟΥΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Newsroom

Το τραγούδι της Ημέρας: Κωνσταντίνος Κουφός – Γνήσιο Αρσενικό – Official Music Video [HD]

ΔΕΗ: Όλα κρέμονται σε μία κλωστή όσο αφορά την  επιβίωση της – Μετά και την κατάρρευση της μετοχής

Newsroom