ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Ανακοίνωση – καταγγελία Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”

Οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται με καρκίνο ετοιμάζονται για κινητοποίηση την ώρα που έπρεπε να βρίσκονται στο προσκεφάλι των παιδιών τους

 

Τι συμβαίνει εδώ και 12 χρόνια και οι μεν και οι δεν κυβερνήσεις που βρέθηκαν στην εξουσία φοβήθηκαν και εξακολουθούνε να φοβούνται να ακουμπήσουν τον  Διοικητή του  Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Τι είναι αυτό που τους φοβίζει και του επιτρέπουν να αλωνίζει ελευθέρα όλα αυτά τα 12χρόνια χωρίς να προσφέρει πραγματικό και ουσιαστικό έργο και επίσης γιατί οι παραπάνω κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σήμερα κάθονται, σούζα μπροστά στην Αγία Οικογένεια; Ερωτήματα που  πρέπει να απαντηθούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις υψηλόβαθμες  και πιο συγκεκριμένα σήμερα βρίσκονται κ. Θάνος Πλεύρης,  κ.Μίνα Γκάγκα .

Θα αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουνε κάποιες απαντήσεις όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα !

Ανακοίνωση – καταγγελία Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα“, 21/2/23

Στις 15.02.2023, το Υπουργείο Υγείας μάς αιφνιδίασε με την ξαφνική ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απόσχιση και διοικητική αυτοτέλεια των ογκολογικών τμημάτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων “H Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού”.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το σχετικό σχέδιο νόμου δημοσιεύθηκε για δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή 17.02.2023 στις 21.00 το βράδυ, ενώ δίνει χρόνο στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση μόνο έως Παρασκευή 24.02.2023 στις 8.00 το πρωί. Δηλαδή, μόλις 4 εργάσιμες ημέρες.

Προφανώς ο χρόνος αυτός δεν είναι επαρκής ούτε για να μελετήσει κανείς το νομοσχέδιο ούτε για να ζητήσει και να λάβει εμπεριστατωμένη νομική γνώμη για διάφορα θέματα που εγείρονται.

Ωστόσο, σημειώνουμε ότι με μια πρώτη ανάγνωση δεν προκύπτει το όφελος της πρότασης, καθώς όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο ως οφέλη για τους ασθενείς είναι πράγματα που συμβαίνουν ήδη με την υφιστάμενη δομή και τρόπο λειτουργίας.

Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου», καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα. Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μάλιστα, σε όλον αυτόν τον σχεδιασμό δεν ρωτήθηκαν ούτε καν ενημερώθηκαν, ούτε οι Διευθυντές των ογκολογικών τμημάτων ούτε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Γι’ αυτό ζητούμε την παράταση της περιόδου διαβούλευσης, κατά τουλάχιστον 2 εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, κι εμείς αλλά και όλοι οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.

 

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η Γαλάζια Λίμνη του Σκρα με τα σμαραγδένια νερά

Newsroom

Τι αλλάζει η (τροπολογία) που κατατέθηκε στη Βουλή για τη διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης

Newsroom

Αύξηση Κατώτατου Μισθού: Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου