Κοινοποιείστε το άρθρο

Αναλένα Μπέρμποκ ΥΠΕΞ: Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγους μήνες

«Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγους μήνες». Τι τόνισε σήμερα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

 Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει «μέσα σε λίγους μήνες», τόνισε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο απαιτεί «εξονυχιστική προετοιμασία».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβε το αίτημα για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε., μέσω ειδικής διαδικασίας.

«Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την άμεση ένταξη της Ουκρανίας μέσω μιας νέας ειδικής διαδικασίας. Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας που είναι μαζί μας, αλλά στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε μαζί τους ως ίσοι» είχε δηλώσει σε βίντεό του στο Telegram.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο