ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑΡοή Ειδήσεων

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ οδηγούνται σε παραίτηση

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ οδηγούνται σε παραίτηση

Οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50% καταγγέλλουν ότι θα αναγκαστούν να παραιτηθούν διότι έχασαν την πρόταξή τους στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών γεγονός που τους οδηγεί σε απομακρυσμένα σχολεία, στα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να πάνε.

Μητέρα καθηγήτρια, με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταγγέλλει ότι οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές ΑΜΕΑ, θα οδηγηθούν σε παραίτηση, λόγω της άρσης πρόταξης τους στις τοποθετήσεις αναπληρωτών καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Ήμουν υγιής μια μέρα ξύπνησα και με επισκέφθηκε η σκλήρυνση, ας σκεφθούμε όλοι λοιπόν πόσο σημαντική είναι η υγεία και πόσο μια μικρή αλλαγή ενός νόμου είναι καθοριστική για τη ζωή μιας ομάδας νέων ανθρώπων με όρεξη αλλά με λίγες σωματικές δυνάμεις», αναφέρει η καθηγήτρια στην επιστολή της και υπογραμμίζει «έχοντας σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος μου έχει φθίνουσα πορεία. Πώς θα πάω στα σχολεία αυτά όταν βιώνω έντονο το αίσθημα κόπωσης;

Είμαι 31 ετών μητέρα δύο μικρών αγοριών πως θα τα αναθρέψω; Χωρίς την αξιοπρέπεια μου; Χωρίς να μου δίνεται η δυνατότητα της εργασίας. Οδηγούμαι σε παραίτηση. Πρέπει να επιστρέψει η πρόταξη των ΑΜΕΑ γενικότερα και ατόμων σαν εμένα με σκλήρυνση κατά πλάκας άνευ ποσοστού αναπηρίας στις τοποθετήσεις αναπληρωτών όπως ίσχυε μέχρι και το σχολικό έτος 2019-2020. Η καθημερινότητα μας δεν διευκολύνεται με την προσμέτρηση μόνο των μορίων στους πίνακες ΑΣΕΠ.

Δυστυχώς, έχω δύο πτυχία, ένα μεταπτυχιακό, σεμινάρια, ξένες γλώσσες, Η/Υ, επάρκεια νοηματικής και οδηγούμαι στην παραίτηση γιατί δεν έχω τη δύναμη να οδηγήσω και να ταξιδέψω χιλιόμετρα».

Related posts

Κατατέθηκε η τροπολογία στη βουλή για το Επίδομα ακρίβειας των 200 ευρώ – Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές

ΑΓΑΠΗ-ΑΡΩΓΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ “Αποτυπώνοντας τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων”

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις από τις φωτιές – Όλα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων