Κοινοποιείστε το άρθρο

Η 25άχρονή  Αννα Ντουντουνάκη πήρε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

 

Η Άννα Ντουντουνακη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Απόστολος Χρίστου ήρθε τέταρτος στα 50 μέτρα ύπτιο.

 

Η Άννα Ντουντουνακη συγκινημένη ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Βουδαπέστη…

Στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.

Στα 25 της το χρόνια έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά Χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

«Θα μου πάρει ίσως μέρες για να το συνειδητοποιήσω αυτό, ούτε και εκείνη την στιγμή το πίστευα.
Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο από αυτό και πραγματικά δεν έχω λόγια.»

Το χρυσό κορίτσι από τα Χανιά στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα και με χρόνο 57,37 δευτερόλεπτα επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, κατέκτησε την 1η θέση μαζί με την Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ και έγραψε ιστορία.

«Όσο και αν το πίστευα ότι θέλω ένα μετάλλιο και μπορώ να το πάρω πάντα μέχρι να έρθει δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Εγώ μπόρεσα να κάνω την καλύτερη μου επίδοση την ώρα που έπρεπε και να πάρω αυτό το μετάλλιο που σίγουρα δεν το πίστευα και δεν το περίμενα.»

Αυτό είναι το 21ο μετάλλιο της Ελλάδος στη διοργάνωση και το 4ο χρυσό, με την Άννα Ντουντουνάκη να έχει πάρει ήδη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ο Απόστολος Χρήστου έδωσε μεγάλη μάχη αλλά έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το 3ο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφού τερμάτισε τέταρτος στον τελικό των 50 μ ύπτιο με χρόνο 24,59 δευτερόλεπτα
Ο Έλληνας πρωταθλητής του ολυμπιακού στρέφει πλέον την προσοχή του στα 100μ. ύπτιο, αγώνισμα στο οποίο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο