ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΟρθοδοξία

Ανοιχτή διαφωνία Μητροπολίτη Μόρφου με Ιερά Αρχιεπισκοπή συνεχίζει κανονικά τον εκκλησιασμό πιστών

Ανοιχτή διαφωνία Μητροπολίτη Μόρφου με Ιερά Αρχιεπισκοπή συνεχίζει κανονικά τον εκκλησιασμό πιστών

Ρήγμα στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου λόγω κορωνοϊού

 

Την αντίθεση στην απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για αποχή των πιστών από τις εκκλησίες μέχρι και τις 10 Απριλίου εκφράζει ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αναφέρει ότι «ατροπαραδότως, σε δύσκολες στιγμές, περιστάσεις και ασθένειες, οι πιστοί της Εκκλησίας καταφεύγουν στις θείες Λειτουργίες, όπου, κατά τον ψαλμωδό, «Σώμα Χριστού μεταλαμβάνουσι, πηγής αθανάτου γεύονται». Άρα δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι, με αφορμή την παρούσα πανδημία του κορωνοϊού, να ενοχοποιήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ως πηγή θανάτου, άπαγε της βλασφημίας!

 

Και, περαιτέρω, οι ιεροί χώροι των ναών, παρεκκλησίων και εξωκκλησίων μας, οι ιερές εικόνες, τα άγια λείψανα και ο Τίμιος Σταυρός, που συν Θεώ θα προσκυνήσουμε την επόμενη Κυριακή προς ενίσχυσή μας, είναι πηγές αγιασμού και θείας ενέργειας, που αποδιώκουν κάθε μολυσμό ψυχής και σώματος. Την ερχόμενη Κυριακή, τί Σταυροπροσκύνηση θα τελέσουμε χωρίς προσκύνηση του Σταυρού;

 

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, πατρικά και με νηφαλιότητα, όπως οι εις τα όρια της Μητροπόλεως Μόρφου ευρισκόμενοι συνεχίσουμε απρόσκοπτα το εκκλησιαστικό πρόγραμμα Ακολουθιών και θείων Λειτουργιών της Μητέρας μας Εκκλησίας, και εμείς οι ταπεινοί και ολίγοι θα βαστάσουμε «το βάρος και τον καύσωνα της ημέρας», και για πιστούς και για ολιγοπίστους. Ο ίδιος ο Κύριός μας, μας το είπε: «Όπου εισί δύο ή τρείς συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών». Όπου Χριστός, εκεί ζωή, καθότι αυτός είναι ο νικητής του θανάτου, της αμαρτίας και του διαβόλου.

Σας παρακαλώ, να έχετε την ευχήν μου, νά εύχεσθε ως εξής: «Χριστέ μου, δος μου την υπομονήν και την πίστιν των αγίων». «Αύτη η πίστις, την οικουμένην εστήριξεν». Και, «όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις».

Μετά πολλών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + Ο ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

 

 

 

Related posts

Που να ποντάρω;

Μητσοτάκης: Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Newsroom

Έκτακτη είδηση: Πυροβόλησαν πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας