ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατό στη Λιβύη υπό “ευρωπαϊκό” καπέλο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατό στη Λιβύη υπό “ευρωπαϊκό” καπέλο

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον στρατηγό Χ.Χάφταρ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη.

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε : «Είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου συζητήσαμε την κατάσταση στη Λιβύη, τη διαδικασία του Βερολίνου, αλλά και την επόμενη ημέρα.

Ζήτησα από τον στρατηγό Χαφτάρ να επιχειρήσει να πετύχει την κατάπαυση του πυρός, την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη, την απομάκρυνση των μισθοφόρων, αλλά και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ και της Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα τη Λιβύη. Είτε με την συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για να υπάρξει ανακωχή, είτε με την συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη». Η επίσκεψη του στρατάρχη είναι σημαντική τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Λιβύη και εκτιμάται ως μια κίνηση με πολλούς συμβολισμούς και πολλαπλά μηνύματα.

 

 

 

Πηγη militaire.gr

Related posts

ΟΠΕΚΑ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας αιτήσεων Α21 από σήμερα στις 18:00

Newsroom

Πέτσας: Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου

Επανωτές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο – Η αντίδραση Δένδια στη Νέα Υόρκη

Newsroom