ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Ανοίγει η εστίαση αύριο: Όλα τα μέτρα για καφέ και εστιατόρια

Ανοίγει η εστίαση αύριο: Όλα τα μέτρα για καφέ και εστιατόρια 

Αύριο, Δευτέρα του Πάσχα αρχίζουν σταδιακά τα πρώτα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα της εστίασης και την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης έως τις 11:00 το βράδυ.

Τη Δευτέρα λοιπόν καφέ και εστιατόρια θα στρώσουν τραπεζάκια έξω και θα επαναλειτουργήσουν μετά από έξι δύσκολους μήνες.

Ηδη σε καφέ και εστιατόρια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν ξανά τους πελάτες. Εξάλλου τα μέτρα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι πολύ αυστηρά.

Ολα τα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης
Βάσει της ΚΥΑ που έχει εκδοθεί ισχύουν τα εξής για την εστίαση:

Για την εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων), προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών
λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Βάλμη στην Ηλεία

Θύμα του κορωνοϊού COVID-19 και τα δικαστήρια : Κλείνουν προς αποφυγή κινδύνου διάδοσης του

Newsroom

Η ΔΕΗ διαγράφει χρέη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική, Ρόδο και Εύβοια – Πώς θα κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά

Newsroom