ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στέλνει η Αθήνα

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στέλνει η Αθήνα – Γεραπετρίτης: Τη Δευτέρα αναχωρεί ελληνικό C-130 με φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης

 

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρου Καζαμία ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι τη Δευτέρα ελληνικό C-130 θα αναχωρήσει με φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και νερό τα οποία θα διοχετευθούν αμέσως στη Γάζα.

Αναφερόμενος στην απουσία της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η στάση της Ελλάδας ήταν δημιουργική. “Εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας.

Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική”. Όσον αφορά στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με ομόλογες κυβερνήσεις της Κύπρου και της Γαλλίας ξεκαθάρισε όμως ότι πρόκειται για έργο με εξαιρετικά μεγάλη τεχνική δυσκολία, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα.

 

Related posts

Συνελήφθη 65χρονος στο Αγρίνιο -«Ψάρεψε» ανήλικη μέσω Faceboοk

«Μάσκες τέλος» στους εξωτερικούς χώρους: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

«Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του FrankWedekind

Newsroom