ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Αντίθετος με την πώληση διατροφικών συμπληρωμάτων στα γυμναστήρια ο ΠΦΣ

Αντίθετος με την πώληση διατροφικών συμπληρωμάτων στα γυμναστήρια ο ΠΦΣ

Στη σκιά της αποκάλυψης μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών στο οποίο εμπλέκονται αθλητές body building, η διάταξη νόμου που εμπεριέχεται σε νομοσχέδιο για τον αθλητισμό και περιλαμβάνει την πώληση διατροφικών συμπληρωμάτων, σκευασμάτων και βιταμινών από ιδιωτικά γυμναστήρια και αθλητικές σχολές προκαλεί την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με το άρθρο 11 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Α. Ξανθού και Δ. Παπαδημητρίου  «η πώληση των συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται να γίνεται από τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα τα οποία, κατά την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται να πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα. Η πώληση εξ αποστάσεως συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται μόνο από τις παραπάνω πηγές και εφόσον πληρούνται οι ειδικοί όροι της νομοθεσίας για πωλήσεις εξ’ αποστάσεως».

Την άμεση απόσυρση της διάταξης ζητά εγγράφως ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης από τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων  και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών  θα γίνεται χωρίς την συμβουλή, την έγκριση και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος.  Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες. Η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζεται άμεσα με την Υγεία των Πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους».

 

 

Related posts

Έρευνα: Οι άνθρωποι που αγαπούν τη μοναξιά τους είναι συνήθως και πιο δημιουργικοί

Βάλε πάθος στη ζωή σου και χάραξε της πορεία!

Μαγιορκίνης: Δεν επείγει ο εμβολιασμός, αλλά μας προβληματίζει η συνύπαρξη με τη γρίπη