ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

«Απάντηση» Μητροπολίτη Πειραιώς κατά Τατσόπουλου για τα περί «αποβλάκωσης» με τη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

«Απάντηση» Μητροπολίτη Πειραιώς κατά Τατσόπουλου για τα περί «αποβλάκωσης» με τη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ανέφερε ότι ο κ.Τατσόπουλος με αυτόν τον σχολιασμό δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα

 

Τη δική του απάντηση στον πρώην βουλευτή και συγγραφέα, Πέτρο Τατσόπουλο, σχετικά με τα σχόλια του στα κοινωνικά δίκτυα για τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος», έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

 

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Πειραιώς, σχολίασε τη φράση του πρώην βουλευτή περί  «αποβλάκωσης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τατσόπουλος με αυτόν τον σχολιασμό δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ:

 

«Ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που με την πολιτική του σταθερότητα από τον ΣΎΡΙΖΑ της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Προόδου προσεχώρησε στην Νέα Δημοκρατία και προεβλήθη ως υποψήφιος της ανήρτησε με αφορμή τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος» στο Facebook έναν δεικτικό σχολιασμό για «απενοχοποιημένη αποβλάκωση».

Οἱ χαμηλού επιπέδου διατυπώσεις του κ. Τατσόπουλου και η πρόδηλη ειρωνεία του, με τις οποίες διακωμωδεί την πίστη τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ κόσμου, δεν αποτελούν προοδευτισμό διότι αποδεικνύουν ότι δεν σέβεται την πίστη των συνανθρώπων του, δεν τιμά την ετερότητα, περιφρονεί την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλει φονταμενταλισμό και θρησκευτικό ρατσισμό διότι προσβάλλει το οντολογικό θεμέλιο ἑκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών πού είναι ἡ διά του Χριστού θέωση του ανθρωπίνου προσώπου. Ταυτοχρόνως λησμονεί ότι τα ολίγιστα δευτερόλεπτα του ανθρωπίνου βίου του κάθε υβριστού και διώκτου μέσα στην αιωνιότητα είναι απειροελάχιστες στιγμές πού σε εμάς τούς χοϊκούς φαντάζουν σημαντικές, ενώ μπροστά μας εκτείνεται ὁ αβόλιστος ωκεανός της αιωνιότητας. Επιτίθεται ὁ κ. Τατσόπουλος εις την πίστη των συνανθρώπων του, αλλά του διαφεύγει προδήλως ὅτι «εδόθη τοις ἀνθρώποις άπαξ αποθανείν και μετά ταύτα κρίσις» στην οποία ασφαλώς δεν πιστεύει αλλά δυστυχώς γι’ αὐτόν και τούς ὁμοίους του την αποδεικνύει a contrario ἡ ύπαρξη τοῦ αρνητικού πνευματικού κόσμου και τα ψυχικά και μεταφυσικά φαινόμενα και την πιστοποιεί η άτεγκτη αλήθεια του Πνευματικού Νόμου. Άλλωστε στο Σύμπαν επικρατεί σκέψις, νομοτέλεια και υπερμαθηματική ἀκρίβεια και σκοπιμότης, πού ανάγουν στον Αιώνιο και Άφθιτο Δημιουργό.

Μέσα στην δίνη τῆς ἰδεοληψίας του ο κ. Τατσόπουλος παραθεωρεί το αναντίρρητο πραγματικό και ἱστορικό γεγονός, ὅτι αὐτοί οἱ γνήσιοι Ἕλληνες, πού ἦρθαν πρόσφυγες από τις αλύτρωτες πατρίδες και συγκεκριμένα ἀπό τα Φάρασα και πού ενέπνευσαν την πατρώα ευσέβεια στον μικρό Αρσένιο, τον μετέπειτα οὐρανοβάμονα μοναχό Παΐσιο, μέσα στην ἀφόρητη αἰώνων καταπίεση και δουλεία των Ὀθωμανών και των Νεοτούρκων, αντλοῦσαν το ζείδωρο ύδωρ τῆς ἐθνικῆς και πνευματικής τους ιδιοπροσωπίας ἀπό την εις Χριστόν πίστη. Ἐνεπνεύσθησαν ἀπό τα αίματα των Νεομαρτύρων και των ἡρώων και Αγίων και δονούσε την ύπαρξή τους ὁ Σταυρός και η Ἀνάσταση. Παραθεωρεί ο κ. Τατσόπουλος ὅτι αὐτοί οἱ ἄνθρωποι θα μπορούσαν με μια απλή δήλωση ότι ασπάζονται το Ισλάμ να παραμείνουν στον τόπο τους και στο βίος τους, αλλά ἐκείνοι προτίμησαν την εξορία και την προσφυγιά και την συμπόρευση με τον σταυρωμένο Χριστό γιατί ήξεραν εμπειρικά ‘οτι μόνο με αυτή τη θυσία ανάγεσαι στην Ἀνάσταση. Αυτό μεταλαμπάδευσαν στον μικρό Ἀρσένιο και αὐτό εἰρωνεύεται ὁ κ. Τατσόπουλος, καταδεικνύοντας ότι είναι άμοιρος των ουσιωδών του βίου και άγευστος του πολιτισμού των ενθέων.

Επομένως παρέλκει κάθε ενασχόλησις με την νεκρά του ιδεοληψία, την αποτυχημένη άλλωστε διϊστορικά. Την απάντηση έδωσε ήδη η έκρηξη της τελεθεάσεως που κατεγράφη με την προβολή του πρώτου επεισοδίου, ἀλλά και την δίδουν καθημερινώς οι χιλιάδες «ερασταί» της όντως ζωής πού καταφθάνουν στο Ησυχαστήριο της Σουρωτής για να προσλάβουν ευλογία από τον απέριτο τάφο του ταπεινού ασκητή και να εμπνευσθούν από τον ένθεο βίο του για την δική τους αγωνιστική πορεία.

Συγχαίρουμε τον οργανισμό ALTER EGO και το MEGA για την υπέροχη πρωτοβουλία τους να εισαγάγουν σε κάθε σπιτικό την ευλογία των ουρανών και τα ζώπυρα της πίστεως, απαραίτητα δομικά στοιχεία κάθε υπάρξεως».

Υπενθυμιζεται η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου για τη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος»:


Related posts

Το τραγούδι της Ημέρας «Χρίστος Αντωνιάδης» – ΟΥΤΕ ΜΕ 100 νέο τραγούδι

Το Σεπτέμβριο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ: Τα 6 κριτήρια – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Newsroom

Η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ ψήφισε «όχι» στον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια