ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Απειλές «Γκρίζων Λύκων» και Μπαχτσελί προς Ελλάδα

Απειλούν οι «Γκρίζοι Λύκοι» και ο Μπαχτσελί : «Η Ελλάδα να μην ξεχάσει τη Μικρασιατική Καταστροφή»

 

Προκλητικός ο επικεφαλής του εθνικιστικού κινήματος και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων – Απαντά στον Τούρκο αξιωματικό με αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης, που ακολούθησε τη Μικρασιατική Καταστροφή

Προκλητικός και απειλητικός εμφανίστηκε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, το σκεπτικό της οποίας δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας (MHP) σε εκδήλωση που έγινε στα κεντρικά του κόμματός του σχολίασε την απόφαση υπενθυμίζοντας απειλητικά την καταστροφή της Σμύρνης. Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, η απόφαση είναι «μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στη διαμάχη των ΗΠΑ με την Τουρκία και τον πάστορα Μπράνσον, που αποτελεί «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς ο Τραμπ ζητά την απελευθέρωσή του.

«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους», ανέφερε ο Μπαχτσελί.

Οργισμένες οι αντιδράσεις της Τουρκίας για το άσυλο 

Πριν τον εθνικιστή Μπαχτσελί, την απόφαση του ΣτΕ επέκρινε και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που χαρακτήρισε σκανδαλώδη την απόφαση του Δικαστηρίου και καυτηρίασε τα κίνητρα της ελληνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «η στάση αυτή είναι πιο ντροπιαστική κι από τη στήριξη τρομοκρατών»

Related posts

Ποιος φταίει για την ενεργειακή ακρίβεια στην Ελλάδα;

Η «Μήδεια» χτύπησε και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ: Kατέρρευσε η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου.

Newsroom

O Αλ. Μπουρλά δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»: «Την άνοιξη θα είμαστε σε καλή θέση  για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Newsroom