ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Απειλούν Τουρκία και ψευδοκράτος: Ομιλούν για «αντίστοιχες ενέργειες» με αφορμή τη NAVTEX για το πλοίο Odin Finder

Απειλούν Τουρκία και ψευδοκράτος: Ομιλούν για «αντίστοιχες ενέργειες» με αφορμή τη NAVTEX για το πλοίο Odin Finder

Το παράνομο ψευδοκράτος και η κατοχική Τουρκία απειλούν και πάλι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ισχυρίζονται ότι θα προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες για την προστασία των δήθεν “νόμιμων” δικαιωμάτων και συμφερόντων, που επιχειρείται να σφετεριστούν, αναφέρει ανακοίνωση του παράνομου ψευτο-«υπουργείου εξωτερικών».

Κάνει λόγο για μονομερείς δραστηριότητες των Ε/κ, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, «συνεχίζονται παρά τις προειδοποιήσεις μας, και δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση που αφορά την NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δημοσιεύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, το παράνομο ψευτο-«υπεξ» αναφέρει επίσης ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες των αρμόδιων αρχών προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και να ληφθούν υπόψη τα αιτήματά τους για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού «λαού»!!!

Πρόκειται για την NAVTEX για το πλοίο «Odin Finder» υπό ιταλική σημαία με ισχύ από τις 17 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022.

Το παράνομο ψευτο-«υπεξ» υποστηρίζει ότι η περιοχή «όπου σχεδιάζεται να διεξαχθεί η δραστηριότητα» συμπίπτει με την περιοχή αδειοδότησης στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) από το ψευδοκράτος.

«Είναι προφανές ότι η ε/κ πλευρά δεν απέχει από το να σφετεριστεί τα ίσα και κατοχυρωμένα δικαιώματα του τ/κ “λαού”», ισχυρίζεται χωρίς ντροπή.

“Η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να δει ότι η ε/κ πλευρά είναι αυτή που εμποδίζει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προβάλλεται ο ισχυρισμός στην ανακοίνωση του παράνομου ψευτο-«υπεξ».

Επαναλαμβάνει τέλος ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς που κατατέθηκε στις 13 Ιουλίου 2019 για τους υδρογονάνθρακες με στόχο την επίτευξη σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, «είναι ακόμη στο τραπέζι».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Εκτατή επικαιρότητα – Μόσχα προς Κ.Μητσοτάκη: «Πάρε άμεσα το ρωσικό εμβόλιο για να σωθείτε» – Θα το δεχθεί άραγε ;

Newsroom

Κρήτη – Δ. Φραγκάκης: Προτεραιότητα για τον ΕΟΤ o θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός

Newsroom

Koc: Η περίεργη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του τούρκου μεγιστάνα

Newsroom