Κοινοποιείστε το άρθρο

Απίστευτες καταγγελίες από πολίτες για διακοπές ρεύματος – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν πολύ υψηλούς λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ από σήμερα προσφεύγουν σε μαζικές καταγγελίες για την ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Η πρώτη συλλογική αγωγή από το ΙΝΚΑ  για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Έως τώρα, 1600 καταναλωτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Έχουν δοθεί εντολές από εισπρακτικές εταιρείες για την αποπληρωμή των λογαριασμών στον πάροχο.

Στις συμβάσεις των προμηθευτών υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι καταναλωτές έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων από τις εν λόγω εταιρείες. Πάρα πολλοί και ειδικά επαγγελματίες δίνουν εντολή για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Είναι σημαντικό που υπάρχουν συλλογικές αγωγές», δήλωσε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο

 

Τρεις κατηγορίες συμβάσεων

Συμβάσεις σταθερών τιμολογών με ρητή πρόβλεψη ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής για τη συμβατική διάρκεια. Σε αυτές τις συμβάσεις, που είναι σταθερά μεν αλλά για το ποιά ρήτρα μπορεί να εφαρμοστεί. Οι συμβάσεις τιμολογίων που έχουν τη ρήτρα προσαρμογής και τίθενται ζητήματα νομιμότητας. Αγανακτισμένοι πολίτες μίλησαν σε πρωινή εκπομπή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς. «Ο λογαριασμός μου ήρθε 1311 ευρώ, με τα 850 ευρώ να είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, σε 48 τετραγωνικά σπίτι και μονογονεϊκή οικογένεια. Έχω το ίδιο ρυθμό κατανάλωσης εδώ και 7 χρόνια σε αυτό το σπίτι», είπε η κ. Κατερίνα. «Σε 65 τετραγωνικά σπίτι η «λυπητερή» ήρθε 1300 ευρώ με τη ρήτρα να είναι 800 ευρώ περίπου. Έκανα διακανονισμό και μου ζητούν 350 ευρώ για τον διακανονισμό. Πριν πλήρωνα περίπου 200 με 300 ευρώ. Ούτε εργοστάσιο δεν τα καίει όχι σπίτι 65 τετραγωνικών», κατήγγειλε ο κ. Παναγιώτης.

Ενώ καθημερνά σημειώνεται αρκετές διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας 

 

Με πληροφοριες OpenTV & MEGA

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο