ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Απόφαση «βόμβα» για τη ρήτρα αναπροσαρμογής: Δικαιώθηκαν δύο Πατρινοί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών

Απόφαση «βόμβα» για τη ρήτρα αναπροσαρμογής: Δικαιώθηκαν δύο Πατρινοί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών

Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Δικαιώθηκαν δύο πατρινοί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών – έστω και προσωρινά – καθώς είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μην πληρώσουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

 

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος των δύο Πατρινών Βασίλης Μάρκου: «Σήμερα το πρωί, 13/05/2022 στην Πάτρα, συζητήθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις εντολέων μου, κατά δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Αίτημα είχαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι εντολείς μου εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους».

Επιπλέον, ο κ. Μάρκου τονίζει: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων μου, υπό τον όρο, ότι οι εντολείς μου θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε οι εντολείς μου προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα. Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη και την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν».

 

 

 

 

Με πληροφορίες του  xristika.gr

Related posts

Κορονοϊός: Λουκέτο μπήκε σε σχολείο στην Αττική λόγω κρουσμάτων – Κλειστά άλλα πέντε σχολεία της χώρας συνολικά

Aλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω της πορείας: Κλειστοί αύριο το μεσημέρι οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής

H απόλυτη διαστροφή: 3 αδέλφια στρατιωτικοί βίαζαν τον γιο του ενός

Newsroom