ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

«Απολυτήρια»χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας

«Απολυτήρια»χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας

Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (ΚΠΠ) θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας το οποίο και θα χορηγείται στους μαθητές στο τέλος του Γυμνασίου, ενώ απο την επόμενη σχολική χρονιά τα απολυτήρια των σχολείων θα εκδίδονται χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας.

 

Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (ΚΠΠ) θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας το οποίο και θα χορηγείται στους μαθητές στο τέλος του Γυμνασίου, ενώ απο την επόμενη σχολική χρονιά τα απολυτήρια των σχολείων θα εκδίδονται χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας.

Αυτό αναφέρει διάταξη του υπουργείου Παιδείας με στόχο την εναρμόνιση του ισχύοντος καθεστώτος με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος, η οποια έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση της Αρχής για την διασφάλιση της ποιότητας των στα ΑΕΙ, που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση ως τις 18 του μήνα.

Όπως είναι γνωστό, το Ανώτατο Συμβούλιο της νέας Αρχής (ΕΘ.ΑΑ.Ε) θα έχει νέες αρμοδιότητες και αναβαθμισμένο ρόλο όπως και δυνατότητα εισηγήσεων για την ίδρυση, συγχώνευση, κατάτμηση, κατάργηση, μετονομασία των Α.Ε.Ι. ή τμημάτων τους.

 

 

Δείτε ΕΔΩ το σύνολο του νομοσχεδίου 

 

Related posts

Θάνος Πλεύρης: «Έχω μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν»

Newsroom

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές και κυπριακές ένοπλες Δυνάμεις μετά τις απειλές Ερντογάν & Ακάρ για έρευνες στο Καστελόριζο

Newsroom

Έκτακτη Επικαιρότητα : Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τραμπ για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα

Newsroom