ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

ΑΓΑΠΗ-ΑΡΩΓΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ “Αποτυπώνοντας τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων”

ΑΓΑΠΗ-ΑΡΩΓΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, “Αποτυπώνοντας τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων”.

Διήμερο συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το “ΘΕΛΩ” και το “ΑΚΕΘ” στις 24-25 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα.

Το συνέδριο διοργανώνεται  με σκοπό την καταγραφή -αποτύπωση – ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων κι αναγκών του Νομού Τρικάλων που συνδιοργανώνει ο Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος «ΘΕΛΩ» και το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) στις 24 και 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων.
Πρώτος στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτυπωθούν οι κοινωνικές ανάγκες ολιστικά και συνολικά μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες και φορείς του Νομού που θα συμμετάσχουν στο Διήμερο Συνέδριο.
Δεύτερος στόχος είναι να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, συνέργειες και δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υλοποίηση του Συνεδρίου, που θα επεξεργαστούν και θα αποτυπώσουν σε συνεργασία μαζί μας επιστημονικοί φορείς. Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι τη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας, πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε, αλλά και να «αφουγκραστούμε» την ενεργή κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει πολλαπλές ανάγκες κι όπου ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη, χωρίς πολλές φορές τις απαραίτητες συνέργειες» ανέφερε σε σχετική δήλωση της η πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” κα Κορίνα Λιούτα.
Σύμπραξη – Συνεργασία Φορέων και Συλλόγων σε επίπεδο Νομού Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν η ΑΡΩΓΗ ΑμΕΑ και ο Σύλλογος Πολυτέκνων με τους Προέδρους τους Ελένη Καϊμά και Κωνσταντίνο Βήττα αντίστοιχα.
Όπως μας επεσήμανε η κα Λιούτα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν μαζεμένοι όλοι οι φορείς του Νομού Τρικάλων για ένα τέτοιο σκοπό: Αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς με όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους, να τα καταγράψουν και να καταθέσουν προτάσεις χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης, ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συμβάλουν στην αποτύπωση ενός κοινωνικού Χάρτη,που θα αποτελέσει οδηγό και «πυξίδα» δράσεων και συνεργείων στο μέλλον.
Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.
Το συνέδριο στηρίζει ως  Χορηγός Επικοινωνίας το GREEKAFFAIR.GR

Related posts

Ανησυχητική είναι η αύξηση του ποσοστού παιδιών με αυτισμό στην Ελλάδα – Τι δείχνουν νεότερα στοιχεία

Newsroom

Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας: Χρηστικός οδηγός 19 ερωτήσεων – απαντήσεων

Newsroom

Μεσσηνία – Αυτισμός: Μια… “Παραλία για Όλους”