ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

 Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Σας Ζητάω Ταπεινά Συγνώμη – Σας Προδώσαμε!

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Σας Ζητάω Ταπεινά Συγνώμη – Σας Προδώσαμε! (ΒΙΝΤΕΟ)


Χρυσά μου παιδιά

Θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους νέους  της πατρίδας μας και από τη θέση αυτή να τους πω: Παιδιά μου παιδιά της Ελλάδος χρυσά μου παιδιά!

Σας προδώσαμε

Είστε το καμάρι του γένους η δαφνοστεφανωμένη απαντοχή  μας, όμως παιδιά μου σας προδώσαμε, σας πονέσαμε με την υποκρισία μας και ευτελίσαμε μέσα σας την έννοια του χρέους .

Σας αφαιρέσαμε την πιστή

Σας χρεώνουμε τις παρεκτροπές σας ενώ είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί τους. Σας στερήσαμε την αγάπη, σας αφήσαμε έρμαιους στα κύματα του κατακλυσμού της Βαβυλώνας. Σας αναγκάσαμε να ζείτε σε έναν κόσμο απάνθρωπο, ανηλεή και ανοικτίρμονα. Σας υποδείξαμε να ακολουθήσετε δρόμους που εμείς δεν βαδίσαμε, σας αφαιρέσαμε την πιστή και την ελπίδα, γκρεμίσαμε από μέσα σας  κάθε ιδανικό  και όμως λεμέ πως σας αγαπάμε.

Εσείς με την οξύνοια σας, καταλάβατε την ασυνέπεια μας και μας εγκαταλείψατε και δεν μας επισπεύστε πια, δεν θέλετε να ζήσετε μέσα στον κόσμο που  εμείς σας ετοιμάσαμε και στραφήκατε στην αναζήτηση της χίμαιρας, μέσα από  τα ναρκωτικά, μέσα από την επιβεβαίωσή σας, μέσα από  τη βία. 

Η ευθύνη

Παιδιά μου σήμερα αυτός που σας μιλάει αυτή τη  στιγμή παίρνει πάνω του όλη την  ευθύνη για τις απέραντες  αμαρτίες όλης της γενιάς του.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

«ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ»    

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρός Χριστόδουλος της Ορθόδοξος Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος 

 

 

Related posts

21 Ιουλίου: Μνήμη των οσίων Ιωάννου και Συμεών του δια Χριστόν σαλού

Newsroom

Άγιος Γέροντας Παΐσιος:Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα για κάποιον…

Newsroom

Ο Άγιος των Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Πορφύριος ο Διορατικός

Newsroom